«Μαλλιά κουβάρια» μπροστά σε επιλέκτους στο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης δυσφημίζοντας την «θρακιώτικη φιλοξενία»

 

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα επίλεκτοι κολυμβητές για συνάντηση που φιλοξενήθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, παρουσία μάλιστα κορυφαίων ομοσπονδιακών προπονητών, αλλά αντί η συνάντηση αυτή να αποτελέσει διαφήμιση για την θρακιώτικη φιλοξενία κατέληξε σε… δυσφήμιση, προκαλώντας εκνευρισμούς και πάρα πολλές αντιδράσεις που δεν επεκτείνονται μόνο στα όρια της Θράκης.

Στο μίτινγκ του περασμένου Σαββάτου βρέθηκαν πάνω από 60 κολυμβητές από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Παπαδόπουλος, Βούλτσιος και Βελέντζας για να επιβλέψουν, ενώ παρών ήταν και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο ύπτιο Απόστολος Χρήστου, όπως έχει γράψει το ThrakiSportS. Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΚΟΕ, η πρώτη αυτή συνάντηση ανήκει σε μια σειρά από τέτοιες ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την περιφέρεια το επόμενο διάστημα από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και περιλαμβάνει βιντεοσκοπήσεις, τεχνικές αναλύσεις και ομιλίες με θέματα που αφορούν τους προπονητές και τους αθλητές. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φοράπου η ΚΟΕ κάλυψε πλήρως το κόστος μεταφοράς των αθλητών μισθώνοντας λεωφορεία προκειμένου όλοι οι αθλητές και οι προπονητές τους να μεταβούν δωρεάν στην Αλεξανδρούπολη.

Ενώ ωστόσο η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε φροντίσει να ζητήσει έγκαιρα διαδρομές από το Δημοτικό Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης και ο ο Δήμος με την σειρά του ενημέρωσε όλους τους συλλόγους πως για συγκεκριμένες ώρες το πρωί και το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου το κολυμβητήριο θα αξιοποιηθεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν προπονήσεις τμημάτων εκείνες τις ώρες, υπήρξαν σύμφωνα με πληροφορίες προπονητές τοπικού σωματείου που αγνόησαν το συγκεκριμένο έγγραφο. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν εκείνες τις ώρες με αρκετούς αθλητές τους στις διαδρομές που υποτίθεται είχαν δεσμευθεί για την συγκεκριμένη συνάντηση από την Ομοσπονδία με αποτέλεσμα να παρακωλύσουν με παιδιά της προαγωνιστικής τους ομάδας την προπόνηση των επιλέκτων, ενώ κατά τη διάρκεια της απογευματινής προπόνησης των επίλεκτων φέρονται να επέβαλαν «με το έτσι θέλω» την συμμετοχή σε αυτήν σχεδόν του συνόλου της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής τους ομάδας.

Αν και υπήρξαν παρακλήσεις πολλών άλλων προπονητών που βρέθηκαν με τους κολυμβητές τους στο κολυμβητήριο να γίνουν σεβαστά όσα είχαν συμφωνηθεί και παρά τις εισηγήσεις των υπευθύνων του χώρου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρξε κάποια υποχώρηση από τους προαναφερθέντες προπονητές με αποτέλεσμα το θέμα να ξεφύγει και να φτάσει σε ανώτερο πλέον επίπεδο της δημοτικής αρχής της Αλεξανδρούπολης αλλά και στην Κολυμβητική Ομοσπονδία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα προσανατολίζεται να κινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά των συγκεκριμένων προπονητών και της ομάδας τους. Ανάλογη διαδικασία φέρεται να έχει κινηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ζημιά έχει γίνει και μια αγωνιστική εκδήλωση που έτεινε να διαφημίσει τις δυνατότητες του Κολυμβητηρίου της Αλεξανδρούπολης κατέληξε σε δυσφήμιση, πλήττοντας την εικόνα συνολικά της θρακιώτικης φιλοξενίας στους επίλεκτους φιλοξενούμενους που είχε το περασμένο Σάββατο η πρωτεύουσα του Έβρου. Τετοια σκηνικά μόνο την απομόνωση του κολυμβητηρθου μπορεί να φέρουν, την στιγμή που έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη μεγάλες διοργανώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης που θα διεξαχθεί φέτος στην πολη…