Έρχεται για να κολυμπήσει στην Καβάλα (προκαλώντας ντελίριο και στην Θράκη) η κορυφαία κολυμβήτρια της εποχής μας

Μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στην κολύμβηση, στην ιστορία του αθλήματος και σίγουρα η κορυφαία της εποχής μας θα βρεθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσα στον Φεβρουάριο και θα έχουν την δυνατότητα να την απολαύσουν από κοντά οι πραγματικοί φίλαθλοι της περιοχής.

Ο λόγος για την Κατίνκα Χόζου, η οποία θα είναι παρούσα στο διεθνές μίτινγκ «Απόστολος Παύλος» που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης, το τριήμερο 8 -10 Φεβρουαρίου. Το συγκεκριμένο μίτινγκ ξεκίνησε πέρυσι ως διοργάνωση αλλά κατάφερε φέτος να φέρνει την αφρόκρεμα της ελληνικής και όχι μόνο κολύμβησης στην μακεδονική πόλη.

Στο συγκεκριμένο μίτινγκ θα αγωνιστούν οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές της κολύμβησης (προεξαρχόντων των Κριστιάν Γκολομέεβ και Απόστολου Χρήστου) αλλά οι διοργανωτές ήθελαν να προσελκύσουν ένα μεγάλο όνομα, ώστε να τραβήξουν τα πλήθη. Αυτό τα κατάφεραν αφού αυτή θα είναι η Χόζου με τα… αμέτρητα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι μια διοργάνωση που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας, ο οποίος αποφάσισε να επενδύσει στην κολύμβηση όχι μόνο για προπονήσεις αλλά και για αγώνες και κατάφερε με το καλημέρα να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό μίτινγκ που έχει μπει στο καλεντάρι της FINA και φέτος θα λειτουργήσει ως κριτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, χάρη σε αυτό το μίτινγκ οι θρακιώτες φίλαθλοι και ειδικά οι άνθρωποι της κολύμβησης, που γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη σε όλη την Θράκη, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν την Χόσου – και καλό θα ήταν να τα βλέπουν αυτά και οι ιθύνοντες στο δικό μας γεωγραφικό διαμέρισμα, καθώς τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει σχέδιο.

Η κολυμβήτρια από την Ουγγαρία, δεν έχει τυχαία το παρατσούκλι «Σιδηρά Κυρία», καθώς στις πέντε μεγάλες διοργανώσεις (ευρωπαϊκό και παγκόσμιο σε 25αρα και 50αρα πισίνα και Ολυμπιακούς Αγώνες), έχει συνολικά 87 μετάλλια, τρία εκ των οποίων χρυσά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όταν και αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της διοργάνωσης από όλα τα αθλήματα.

Πολλοί λένε ότι η Χόζου είναι ο θηλυκός Φελπς. Ειδικά μετά τους Αγώνες του Ρίο, η φήμη της εκτοξεύτηκε, όπως και ο τραπεζικός της λογαριασμός. Η «πολιορκία» των διεθνών είναι μεγάλη, αλλά μεγάλη είναι και η αγάπη της Χόζου για την Ελλάδα, αφού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έκανε το ολυμπιακό της ντεμπούτο. Τότε, σε ηλικία μόλις 15 ετών, είχε περιοριστεί στην 31η θέση του αγωνίσματος στο οποίο συμμετείχε (200μ. ελεύθερο), αλλά όταν επέστρεψε στο Ολυμπιακό Χωριό, μπήκε στη διαδικασία να ζητήσει αυτόγραφα από τον Φελπς και από τον Θορπ. Κάπου εκεί μπήκε και η μαγιά ώστε να τους μοιάσει…