Γ’ Εθνική: Ντεμπούτο με την φανέλα του Μακεδονικού για τον πρώην πορτιέρο Πανθρακικού, ΠΑΟΚ και Κέρκυρας Νάκη Οικονομόπουλο

 

Την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Μακεδονικού στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πραγματοποίησε ο 19χρονος πρώην γκολκίπερ των ακαδημιών Πανθρακικού, ΠΑΟΚ και Κέρκυρας Ξενοφώντας (Νάκης) Οικονομόπουλος.

Ο 19χρονος Καβαλιώτης τερματοφύλακας αντικατέστησε στο ημίχρονο τον 40χρονο πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού Γιώργου Γουμάγια που ήταν αρκετά νευρικός με τους συμπαίκτες του και τα λάθη που έκαναν με αποτέλεσμα με το σκορ 3-0 να αντικατασταθεί στο ημίχρονο από τον Οικονομόπουλο που είχε αγωνιστεί μόνο σε αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣ Μακεδονιας. Κατώτεροι των περιστάσεων φάνηκαν οι παίχτες του Μακεδονικού καθώς από το ημίχρονο κιόλας με το σκορ στο 3-0 υπέρ των γηπεδούχων είχαν σπαταλήσει την όποια ελπίδα θετικού αποτελέσματος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Μακεδονικού μείωσε με πέναλτι του Καρλόπουλου σε 3-1 με τον Οικονομόπουλο να είναι καλός και στο 86′ να απέκρούει εντυπωσιακη κεφαλιά του Ζούρκου.

Ο πορτιέρο πλέον του Μακεδονικού ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ηρακλή Καβάλας, συνέχισε στον Άρη Ζυγού και για πολλά χρόνια ήταν μέλος των μικτών της ΕΠΣ Καβάλας και της περιφερειακής ομάδας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου τον είδε ο Πανθρακικός και τον απέκτησε για τις ακαδημίες του.

Εκεί αγωνίστηκε στην ομάδα Κ17 με προπονητή τον Κώστα Γεμενετζή και στην ομάδα νέων Κ20 του Νίκου Μπαχαρίδη κάνοντας παράλληλα προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και τους Πασχαλάκη, Αθανασιάδη και Τζελεπη με προπονητή τερματοφυλάκων το Θόδωρο Κάντα, που τον προπονεί και στην ακαδημία του στην Θεσσαλονίκη, ενώ το καλοκαιρι πήρε μέρος σε τουρνουά στην Ιταλία εντυπωσιαζοντας με τις εμφανίσεις του.