Ταξίδεψε στους ουρανούς ο Λεωνίδας μας για να καταγράψει τα αθλητικά δρώμενα του παραδείσου…

Αυτή η Κυριακή δεν ξεκίνησε καλά. Η οικογένεια του ThrakiSportS θρηνεί την απώλεια ενός από τα πιο σημαντικά μέλη της και από τα πιο καλά παιδιά (αν όχι του καλύτερου) της αθλητικής δημοσιογραφίας σε ολόκληρη την Θράκη. Ο Λεωνίδας Κάλφας, ένα από τα ιδρυτικά και βασικά μέλη της προσπάθειας του ThrakiSportS, ταξίδεψε τα ξημερώματα στους ουρανούς.

Λίγο πριν συμπληρώσει τα 30 του, ήρθε κατάματα αντιμέτωπος με την «κακια αρρώστια». Και την πάλεψε. Χρειάστηκε να μετακομίσει στην Αθήνα. Για ενάμισι χρόνο ήταν εκεί, μεταξύ νοσοκομείων και… απομόνωσης σε ένα δωμάτιο στα Κάτω Πετράλωνα.

Φάνηκε να κερδίζει τις πρώτες μάχες. Ο πόλεμος όμως δεν είχε τελειώσει. Ανέβηκε από το καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη για να συνεχίσει στην πατρίδα τον αγώνα. Μαχητής μέχρι τέλους. Όμως η αρρώστια αυτή είναι ύπουλη.

Δυο χρόνια μετά από την έναρξη του «πολέμου» και δυο ημέρες μετά τα 32α γενέθλιά του, ο Λεωνίδας Κάλφας δεν άντεξε. Τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή και από το πρωί τα τηλέφωνα άρχισαν να παίρνουν «φωτιά».

Το σοκ μεγάλο, ο πόνος βουβός για όλους μας. Ιδίως όμως για τους γονείς και την αδερφή του, που στάθηκαν μέχρι τέλους δίπλα του, στον μεγάλο αυτό αγώνα του για τη ζωή.

Στις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής είναι η ώρα για το «ύστατο χαίρε» στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της Αλεξανδρούπολης. Η οικογένεια του ζήτησε αντί στεφάνων τα όποια χρήματα να κατατεθούν στη μνήμη του Λεωνίδα στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έβρου.

Η οικογένεια του ThrakiSportS, συντετριμμένη από την απώλεια ενός από τα πιο βασικά μέλη της από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας αυτής της ιστοσελίδας, αδυνατώντας ακόμα να πιστέψει την είδηση, αναστέλλει μέχρι νεωτέρας την ροή των ειδήσεων.

Τα λόγια είναι φτωχά. Καλό παράδεισο Λεωνίδα…