Γ’ Εθνική: Αποχώρησε από το Κόσμιο ο Ξενάκης! Νέος σταθμός ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου για τον «μετρ των τίτλων»

 

Σε μιαα σημαντική προσθήκη που τον ισχυροποιεί ακομα περισσότερο στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης προχώρησε ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου αποκτώντας από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου τον πολύπειρο Φώτη Ξενάκη.

Ο 33χρονος μεσοεπιθετικός με καταγωγή από το Πόρτο Λάγος, μετά από ένα εξάμηνο στο Κόσμιο αγωνιζόμενος στα περισσότερα παιχνίδια ως βασικός στην Γ’ Εθνική, αποφάσισε να συνεχίσει στον πρωτοπόρο Ίασμο και να τον βοηθήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 6 σχεδόν χρόνια. Ο Ξενάκης πέρυσι με το Κόσμιο σημείωσε 8 τέρματα και ήταν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος στον διαγωνισμό  του ThrakiSportS για την ΕΠΣ Θράκης, κατέκτώντας το δευτερο με την ομάδα μετά τη σεζόν 2010-11 και το τρίτο του σερί πρωτάθλημα μετά από αυτά με την Δόξα Προσκυνητών και Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου και φέτος πάει τα … τεταρτώσει το καλό. Tελευταίος του αγώνας με το Σιδηρόκαστρο την Κυριακή στο ΔΑΚ Κομοτηνής (φώτο Δημήτρης Μπακιρτζής)

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα ΤΕΠ Ξάνθης και στην συνέχεια αγωνίστηκε στην Ασπίδα Ξάνθης, στην Δόξα Ξάνθης, στην Λευκάδα στον Οδυσσέα Νυδρίου, στην Λαμία, και κατόπιν επέστρεψε στην Θράκη και αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ Κοσμίου όπου πήρε πρωτάθλημα τη σεζόν 2011-12. Ακολούθησε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης όπου με τον Βασίλη Τσιομλεκίδη προπονητή ανέβασαν την ομάδα μετά από σχεδόν 20 χρόνια στην Γ’ Εθνική, πάλι το Κόσμιο, οι Προσκυνητές όπου κατέκτησε το πρωτάθλημα, η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου όπου κατέκτησε κύπελλο αλλά και το πρωτάθλημα πέρυσι και φέτος όπου ήταν ξανα πρωταθλητής για τρίτη σερί σεζόν.