Ψάχνουν τρόπο να πετάξουν τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ξάνθης Γ. Πανίδη εκτός του Δ.Σ. της ΕΠΟ αλλάζοντας τις ισορροπίες

Δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, καθώς όπως φαίνεται, αναζητείται (νομικός) τρόπος για να τεθεί εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης. Ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι.

Ο Πανίδης στις εκλογές του Αυγούστου του 2017 είχε εκλεγεί πρώτος αναπληρωματικός. Όταν ο εκλεγμένος σύμβουλός Δ. Κουπτσίδης είχε κώλυμα λόγω παραπομπής σε δίκη για κακούργημα, απομακρύνθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (άρθρο 3 του αθλητικού νόμου).

Από τότε πέρασε ένας χρόνος, το δικαστήριο έγινε και ο Κουπτσίδης αθωώθηκε πανηγυρικά. Πλέον με επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΠΟ Ευάγγελο Γραμμένο, επιδιώκει να επιστρέψει στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Ωστόσο αυτό είναι ένας νομικός γρίφος για δύσκολους λύτες, ακόμα και για καλούς νομικούς όπως ο Γραμμένος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας λέγεται ότι απέστειλε το σχετικό αίτημα στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συνοδινό αλλά ο τελευταίος το έστειλε πίσω, υποστηρίζοντας ότι είναι εσωτερικό θέμα της ΕΠΟ. “Εσείς τον βγάλατε, εσείς θα τον ξαναβάλετε”, φέρεται να είπε ο γγΑ σύμφωνα με το dikisports.

«Στα γραφείο του Β.Γραμμένου βρίσκεται το αίτημα του Δ.Κουπτσίδη για επαναφορά του στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Ο κ.Κουπτσίδης αντικαταστάθηκε από τον Γ.Πανίδη λόγω κακουργηματικού παραπεμπτικού βουλεύματος.Αθωώθηκε στο δικαστήριο και ζητεί να επανέλθει με απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ, η οποία τον είχε απομακρύνει», αναφέρει μάλιστα ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Και προσθέτει στο μπλογκ του: «Μάλιστα θεωρεί ότι επρόκειτο για προσωρινή αναστολή της ιδιότητάς του γιατί η απόφαση δεν είχε εγκριθεί ούτε από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ ούτε από τη ΓΓΑ. Με την επάνοδο Κουπτσίδη αλλάζουν οι συσχετισμοί στην Ομοσπονδία, καθώς ο ίδιος θεωρείται κλίματος ΑΕΚ και ο κ.Πανίδης κλίματος ΠΑΟΚ».

Συνεπώς δεν είναι μόνο νομικό το θέμα, αφού ακόμα και αν παραιτηθεί ο Πανίδης δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επανέλθει ο Κουπτίδης αλλά ο επόμενος αναπληρωματικός σύμβουλος, αλλά και ουσίας, γιατι θα αλλάξουν στο Δ.Σ. της ΕΠΟ οι αρκετά εύθραυστες ισορροπίες…