Volley League: 6+1 tips για την αναμέτρηση Ηρακλής Θεσσαλονίκης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Στη Μίκρα Ηρακλής και Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα κάνουν ποδαρικό στον Β΄γύρο αλλά και στο 2019 με το δεύτερο ντέρμπι της ημέρας, μετά από την αναμέτρηση ΑΕ Κομοτηνής – Κηφισιά που θα διεξάγεται την ίδια ώρα.

Όπως σε κάθε επίσημο ματς των ομάδων της Θράκης, παρακάτω ακολουθούν 6+1 στοιχεία για να είστε καλύτερα ενημερωμένοι για την αναμέτρηση.

1. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 10 βαθμούς μαζί με την ΑΕΚ αλλά η «Ένωση» και ο Εθνικός έχουν 4 νίκες, έναντι 2 του Ηρακλή. Συνεπώς ο Εθνικός κυνηγά την 5η νίκη του, αλλά πρώτη εκτός έδρας ενώ ο Ηρακλής μόλις την 3η στο φετινό πρωτάθλημα.

2. Στον πρώτο γύρο στην Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός είχε επικρατήσει με 3-2 σετ, σε ένα παιχνίδι που οι Εβρίτες τότε έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο. Ο αγώνας είχε διεξαχθεί εμβόλιμα Τετάρτη, καθώς είχε αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τους γνωστούς λόγους.

3. Ο Ηρακλής ενισχύθηκε με τον Αργύρη Μαυροβουνιώτη που άφησε την Ροδίων Άθλησις και την Α2 ανδρών και επέστρεψε στην επαγγελματική κατηγορία. Η συμμετοχή του Λάμπη Μπαμπαλιούτα είναι ακόμα ανοικτή. Θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, το περίφημο restart για το οποίο μίλησε και ο προπονητής του Γιάννης Ορφανός.

4. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕ Κομοτηνής με 3-0 σετ πριν τις γιορτές και θέλει να συνεχίσει το σερί του. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη προετοιμάστηκε αθόρυβα την περίοδο των εορτών με σκοπό να κρατήσει τις δυνάμεις της και να κάνει την τελική αντεπίθεση με στόχο την 8αδα.

5. Μετά από αυτό το ματς, ο Εθνικός θα κάνει πάλι τρεις εβδομάδες να δώσει επίσημο παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Την επόμενη αγωνιστική έχει ρεπό και σε δυο εβδομάδες η Volley League διακόπτεται λόγω Λιγκ Καπ. Κοινώς, σε διάστημα ενάμισι μήνα θα έχει δώσει μόνο ένα ματς, αυτό που έχει προγραμματιστεί για απόψε.

6. Από τότε που ο Ηρακλής έχει γίνει Ηρακλής Πετοσφαίριση οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί οκτώ φορές και ο Εθνικός προηγείται με 5-3 στις νίκες. Ωστόσο και οι τρεις νίκες του Ηρακλή έχουν συμβεί στη Μίκρα, είτε για το πρωτάθλημα πέρυσι και πρόπερσι είτε φέτος για το Λιγκ Καπ.

7. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 19:00, έχει ως διαιτητές τους Θεμελή και Γεωργιάδη και θα μεταδοθεί από το ThrakiSportS, όπως και η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΑΕ Κομοτηνής και Κηφισιά που διεξάγεται την ίδια ώρα. Την Δευτέρα αγωνίζονται ΠΑΟ-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-ΟΣΦΠ ενώ έχουν ρεπό στην πρεμιέρα του β’ γυρου Παμβοχαϊκός και Φοινικας Συρου.