Αρνητικό ρεκόρ!!! Μόλις 190 άτομα πλήρωσαν για να δουν την αναμέτρηση Ξάνθη – Ολυμπιακός

Ιστορικό ρεκόρ αρνητικών εισιτηρίων είχαμε το απόγευμα της Τρίτης στα Πηγάδια της Ξάνθης, όπου πραγματοποιήθηκε η αναμέτρηση του ΑΟΞ με τον Ολυμπιακό για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη είχε απέναντί της μια από τις πιο εμπορικές ελληνικές ομάδες, στο γήπεδο βρέθηκαν καταμετρημένα 190 άτομα. Τόσα πλήρωσαν το εισιτήριο των 15 ευρώ (8 ευρώ παιδικό) για να δουν το ματς.

Οι εισπράξεις κινήθηκαν στα 2.255 ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει 105 εισιτήρια ενηλίκων που κόστιζαν από 15 ευρώ και 85 παιδικά εισιτήρια που το καθένα στοίχιζε 7 ευρώ.

Οι αιτίες για αυτήν την μικρή προσέλευση πολλές. Καταρχήν η Ξάνθη δεν εξέδωσε εισιτήρια για άλλους πλην των κατόχων διαρκείας, κοινώς ένας φίλαθλος είτε του Ολυμπιακού είτε ξανθιώτης χωρίς διαρκείας δεν μπορούσε να πάει.

Ωστόσο το ίδιο είχε κάνει η ΠΑΕ και στο ματς του πρωταθλήματος πριν ένα μήνα, και τα εισιτήρια ήταν σχεδόν δεκαπλάσια. Επίσης πρόβλημα ήταν προφανώς το τσουχτερό κρύο αλλά και το εργάσιμο της ημέρας.

Ακόμα και έτσι όμως, η Ξάνθη έπαιζε απέναντι στον Ολυμπιακό, μια από τις πιο εμπορικές ομάδες της χώρας αν όχι την πιο εμπορική, έστω και αν η ομάδα αυτή βρισκόταν για τρίτη φορά σε έναν μήνα στην Ξάνθη.

Το πιο σημαντικό είναι ίσως ότι οι Ξανθιώτες οπαδοί της ομάδας, αυτοί που πλήρωσαν το καλοκαίρι εισιτήριο διαρκείας, κλήθηκαν να πληρώσουν εκ νέου για να δουν αυτόν τον αγώνα αφού στο διαρκείας δεν περιλαμβανόταν η είσοδος και στο Κύπελλο.

Είναι γνωστό ότι αυτή η συμπεριφορά, ακόμα και αν διευκρινίζεται το καλοκαίρι ότι στην τιμή του διαρκείας δεν περιλαμβάνεται και το Κύπελλο, πάντοτε και διαχρονικά και σε όλες τις πόλεις εκνευρίζει το φίλαθλο κοινό.

Δεν είναι τυχαίο ότι το απόλυτο αρνητικό ρεκορ εισιτηρίων από τις αρχές της σεζόν το είχαμε επίσης σε αγώνα κυπέλλου, την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στον όμιλο, όπου κόπηκαν μόλις 116 εισιτήρια.

Τότε ήταν απέναντι ο ΟΦΗ, τώρα ο Ολυμπιακός. Αλλά 190 εισιτήρια σε αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός παίζει να είναι και το πιο αρνητικό ρεκόρ ever σε αγώνα των ερυθρολεύκων και ένα από τα τρία χειρότερα της Ξάνθης τα τελευταία 30 χρόνια της Α’ Εθνικής…