Volley League: «Ντοπέ» πρωτοκλασάτος παίκτης της ΑΕ Κομοτηνής σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΣΚΑΝ

 

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ρόστερ της ΑΕ Κομοτηνής πιάστηκε «ντοπέ» στην αναμέτρηση με την Κηφισιά στην Αθήνα, σύμφωνα με έγγραφο του ΕΣΚΑΝ που εστάλη στην ομάδα της Ροδόπης, την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ.

Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Ρενάν που όμως είναι ήδη παρελθόν από την ομάδα, επισήμως μετά από δικό του αίτημα. Ο Βραζιλιάνος κεντρικός βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία “νορανδροστερόνη”.

Ο παίκτης έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν επιπτώσεις για την ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής, η οποία ήδη κινήθηκε για τον αντικαταστάτη του. Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ έχει ως εξής:

Το Ε.Σ.Κ.Α.Ν. με έγγραφό του προς το Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής, Ε.Ο.Π.Ε. και Ε.Σ.Α.Π. ενημέρωσε ότι μετά από έλεγχο που διεξήχθη μετά τον αγώνα Α.Ο.Π. Κηφισιάς – Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής για το πρωτάθλημα της volleyleague (21/11/18) ο Βραζιλιάνος αθλητής του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής Pereira dos santos Renan βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία “νορανδροστερόνη”.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. ο αθλητής (ο οποίος έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα λύνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ροδόπης) έχει δικαίωμα να ζητήσει εξέταση και του Β΄δείγματος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έχει επιβάλει ποινή προσωρινού αποκλεισμού από όλους τους αγώνες.

Η Ε.Σ.Α.Π. άμεσα και με έγγραφό της προς τον αθλητή, το σωματείο του και το δικαιοδοτικό της όργανο, ενεργοποίησε την διαδικασία που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία, ο πρόσφατα επικυρωμένος παγκόσμιος κώδικας αντιντόπινγκ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος για αντίστοιχες περιπτώσεις.