Super League: Ανοι«Χ»τοί λογαριασμοί για Ξάνθη και Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς στο Καραϊσκάκη

 

Η Ξάνθη είχε τις ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός την κατοχή και δυο δοκάρια με τον Κώστα Φορτούνη, η ουσία είναι όμως ότι ουδείς έβαλε γκολ και έτσι οι δυο ομάδες αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όπου θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ελαφρύ προβάδισμα έχει βέβαια ο Ολυμπιακός λόγω έδρας, αλλά από την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν για περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους αλλά δεν κατόρθωσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, γίνεται αντιληπτό ότι ένα γκολ των Ξανθιωτών θα κάνει δύσκολο το έργο των Πειραιωτών απένατι στο ξανθιώτικο σύνολο με την εξαιρετική αμυντική λειτουργία.

Αν και ο τεχνικός της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς δεν είχε στη διάθεσή του τους Γέντρισεκ, Σαρπόνγκ, Φασίδη και Ντε Λούκας, το κενό δεν φάνηκε (με εξαίρεση βέβαια τη μη επίτευξη τέρματος) ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπαριέντος έκανε ντεμπούτο με την ομάδα ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και ο Γιώργος Μασούρας με τους «Πειραιώτες».

Η πρώτη ευκαιρία στο ματς χάθηκε στο ενδέκατο λεπτό, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ με εξαιρετικό τρόπο, στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Καθώς κυλούσε ο χρόνος, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας τη μπάλα για περισσότερη ώρα στην κατοχή τους. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αμύνονταν αποτελεσματικά, αναζητώντας το γκολ μέσω αντεπιθέσεων.

Στο 20’, η ομάδα της Θράκης απείλησε για πρώτη φορά με μακρινό σουτ του Καμαρά, το οποίο απομάκρυνε ο Σα με αποτελεσματική επέμβαση. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπρίτο έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, αλλά ο βοηθός υπέδειξε πως ο ποδοσφαιριστής της Ξάνθης ήταν σε θέση οφσάιντ και έτσι δε μέτρησε το γκολ, σε μια φάση που σε κάθε περίπτωση είναι οριακή.

Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά στο 26’. Μετά από σέντρα του Τοροσίδη, ο Ναουέλ έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Μπαξεβανίδης με προβολή δεν του επέτρεψε να βρει εστία. Στο 29’ η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κούτρη, αλλά ο Ζαχαριάδης θεώρησε πως ήταν ακούσιο.

Η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε στο 34’ από την Ξάνθη. Ο Μπρίτο σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σα ήταν σε ετοιμότητα και παραχώρησε κόρνερ. Η στατιστική του πρώτου μέρους είχε καλύτερη κατοχή μπάλας για τον Ολυμπιακό (41%-59%), αλλά περισσότερες τελικές για τους γηπεδούχους (3-1).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες συνέχισαν με την ενδεκάδα που άρχισαν το ματς. Οι παίκτες των «Πειραιωτών» αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία της Ξάνθης, αναζητώντας το γκολ. Στο 58’ και μετά από εξαιρετική σέντρα του Τοροσίδη, ο Φορτούνης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Ξάνθης. Ήταν το δεύτερο δοκάρι του αρχηγού των «Πειραιωτών» στο ματς.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρα αγώνα, ο Κάστρο έφευγε απέναντι από τον Σα αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πως τον κάλυπτε ο Βούκοβιτς. Ήταν μία δύσκολη φάση για τον βοηθό καθώς ο Κάστρο και ο Βούκοβιτς έκαναν ανάποδη κίνηση, αλλά μάλλον αδικείται η Ξάνθη από αυτήν.

Στο 61’ ο Μαρτίνς έδωσε τη δυνατότητα στον Μασούρα να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, παίρνοντας τη θέση του Φετφατζίδη. Δύο λεπτά αργότερα είχε επικίνδυνο σουτ στην αριστερή γωνία του Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Στη συνέχεια ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τους Νάτχο, Χασάν (έπαιξε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό), αντί των Καμαρά και Γκερέρο.

Η μοναδική ευκαιρία της Ξάνθης στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 78′, όταν ο Κοβάσεβιτς με επικίνδυνο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Η τελευταία ευκαιρία του ματς ήταν για των «Πειραιωτών» στο 81’. Ο Νάτχο με αδύναμο σουτ του από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σα που μπλόκαρε τη μπάλα. Να σημειωθεί πως η κατοχή της μπάλας ήταν 38%-62% υπέρ του Ολυμπιακού, με τις τελικές να είναι 7-4 υπέρ της Ξάνθης.

Διαιτητής ήταν ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης με βοηθούς τους Πέτρο Πάτρα και Γιώργο Χριστάκογλου. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κοβάτσεβιτς (16’), Καντά (25’), Μεριά (50’), Κάσα Καμαρά (52’) και Νάτχο (84’).

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Καβάτσεβιτς (91’ Αλμέιδα), Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (59’ Μπαριέντος), Μπρίτο (86’ Μελισσόπουλος), Κάστρο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Τοροσίδης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (68’ Νάτχο), Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης (61’ Μασούρας), Γκερέρο (74’ Χασάν).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ