LIVE από τα Πηγάδια για το Κύπελλο Ελλάδος: ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0 (τελικό αποτέλεσμα)

 

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από το Ξάνθη FC Arena τον πρώτο αγώνα της «φάσης των 16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον ΑΟ Ξάνθη και τον Ολυμπιακό.

Καλησπέρα σας! Από αυτή την ανάρτηση θα μπορείτε μέσα από το ThrakiSportS για το επόμενο περίπου τρίωρο να παρακολουθήσετε τον αγώνα της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλου Ελλάδος.

Ώρα 16:10 Στον 1 βαθμό κελσίου αυτή τη στιγμή εδώ στο γήπεδο των Πηγαδίων, με το κρύο να αναμένεται να αυξηθεί όσο πέφτει ο ήλιος, αφού στις 18:00 η πρόβλεψη λέει ότι το θερμότετρο θα φτάσει τους -3 βαθμούς κελσίου.

Ώρα 16:15 Πιθανότατα μάλιστα αυτός να είναι και ο λόγος που η ΕΠΟ μετέφερε το παιχνίδι ένα δίωρο πριν την προγραμματισμένη του έναρξη.

Ώρα 16:20 Μοναδική απουσία για τον Μίλαν Ράσταβατς στο σημερινό παιχνίδι, θα είναι ο πρώτος σκόρερ του ΑΟΞ, Έρικ Γέντρισεκ. Όλοι οι υπόλοιποι βασικοί είναι στη διάθεση του προπονητή.

Ώρα 16:28 Στο γήπεδο αναμένεται να δώσει το παρών και ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, αφού από χθες το μεσημέρι βρίσκεται στην πόλη της Θράκης.

Ώρα 16:35 Μάλιστα χθες πήγε και στην τελευταία προπόνηση της ομάδας για να τονώσει τους παίκτες της ομάδας ενόψει της συνέχειας σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Ώρα 16:42 Η προϊστορία πάντως είναι αρνητική για την Ξάνθη στα εντός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αφού σε 32 παιχνίδια μετρά 21 ήττες, 4 ισοπαλίες και 7 νίκες.

Ώρα 16:48 Δύο αποκλεισμούς σε ισάριθμα παιχνίδια έχει γνωρίσει παλαιότερα στο Κύπελλο η Ξάνθη από τους Πειραιώτες.

Ώρα 16:54 Ο πρώτος το 2003/2004 με ήττα με 0-2 στα Πηγάδια και ήττα 1-0 στο «Καραϊσκάκης», ενώ ο δεύτερος δύο σεζόν αργότερα με ήττα με σκορ 0-1 εντός έδρας και ισοπαλία με 1-1 εκτός έδρας, στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Φυσικά δε πρέπει να ξεχνάμε και τον χαμένο τελικό Κυπέλλου Ελλάδος το 2015.

Ώρα 16:59 Με όλους τους διαθέσιμους βασικούς παίκτες του ξεκινά ο Μίλαν Ράσταβατς, και συγκεκριμένα τους: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Σιλά, Λισγάρα, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Καντά, Τζουρίτσκοβιτς, Μπρίτο, Κάστρο.

Ώρα 17:03 O Ολυμπιακός ξεκινά το ματς με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή του, και συγκεκριμένα ξεκινούν οι: Σα, Τοροσίδης, Μεριά, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Φορτούνης, Ναουέλ, Φετφατζίδης, Γκερέρο.

Ώρα 17:07 Στον πάγκο της Ξάνθης βρίσκονται οι: Γκαραβέλης, Χατζητερζόγλου, Μελισσόπουλος, Μπαριέντος, Σουλεϊμάν, Αλμέιδα, Θυμιάνης.

Ώρα 17:10 Ενώ αναπληρωματικοί για τον Ολυμπιακό είναι οι: Χουτεσιώτης, Μιράντα, Μαρτίνης, Νάτχο, Φετφατζίδης, Χασάν, Βοΐλης.

1′ Έναρξη του αγώνα.

6′ Αμαρκάριστος ο Τοροσίδης από τα δεξιά που επιχείρησε τη σέντρα στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

8′ Εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς από δεξιά, κακή, απομάκρυνε εύκολα η άμυνα του Ολυμπιακού.

11′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Φορτούνη, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς και έφυγε άουτ.

15′ H Ξάνθη αμύνεται με όλους τους παίκτες της πίσω από το κέντρο ενώ ο Ολυμπιακός έχει την κατοχή της μπάλας.

18′ Ατομική προσπάθεια του Ναουέλ από αριστερά, μπαίνοντας στον άξονα και ν’ ανοίγει στον Τοροσίδη, αλλά η πάσα του ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο έπρεπε και πρόλαβε να απομακρύνει ο Σιλά.

20′ Πρώτη καλή ευκαιρία για την Ξάνθη με το σουτ του Καμαρά εκτός περιοχής, ο Σα απομάκρυνε πέφτοντας στην δεξιά του γωνία. Κόρνερ για την Ξάνθη.

21′ Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με κόντρα επίθεση, ο Φετφατζίδης δέχτηκε τη μπάλα από τον Φορτούνη και μπήκε στην περιοχή από δεξιά, αλλά το γύρισμα του ήταν απογοητευτικό και έφυγε άουτ.

23′ Σέντρα του Μπρίτο από αριστερά, ο Μεριά έδιωξε παρακινδυνευμένα σε κόρνερ.

23′ Γκοοοοοοοοοοοολ για την Ξάνθη… αλλά ακυρώνεται, καθώς ο Μπρίτο στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

25′ Κίτρινη κάρτα στον Καντά για κράτημα στον Κούτρη.

26′ Με ωραία σέντρα από δεξιά με τον Τοροσίδη, ο Ναουέλ επιχείρησε να πλασάρει στην κίνηση, αλλά σωτήρια ο Μπαξεβανίδης έβαλε την κόντρα.

29′ Κάστρο, Μεριά και Κούτρης μονομάχησαν για την μπάλα, αυτή εξ επαφής βρήκε και στο χέρι του Κούτρη, ο Ζαχαριάδης έδειξε να συνεχιστεί το ματς, πάρα τις διαμαρτυρίες των Θρακιωτών.

34′ Φάση διαρκείας από την Ξάνθη στην περιοχή του Ολυμπιακού όπου μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ντουρίτσκοβιτς, λάθη επί λαθών, τελικός αποδέκτης της μπάλας ο Μπρίτο που σούταρε εκτός περιοχής, για να διώξει σε κόρνερ ο Σα κρατώντας το 0 για την εστία του.

35′ Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Σα επιχείρησε να δώσει τη μπάλα με τα χέρια και πάτησε τη γραμμή της μεγάλης του περιοχής, διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ οι παίκτες της Ξάνθης, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν η μπάλα είναι στην κατοχή του Πορτογάλου γκολκίπερ ολόκληρη μέσα από τη γραμμή.

38′ Καλύτερος ο Ολυμπιακός στο πρώτο 25λεπτο, αλλά στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της η Ξάνθη, που ισορρόπησε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να αναπτυχθούν σωστά.

43′ Έκτο κόρνερ για τους γηπεδούχους στον αγώνα.

44′ Ο Ολυμπιακός με τον Γκιλιέρμε που έψαξε κάθετα τον Γκερέρο, ο Ζίβκοβιτς διάβασε τη φάση καθώς βγήκε γρήγορα και μπλόκαρε τη μπάλα.

45′ Τέλος ημιχρόνου στα Πηγάδια. Ισόπαλες χωρίς τέρματα οι δυο ομάδες. Αποτέλεσμα ημιχρόνου: ΑΟ Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0

Το τέρμα του Αργεντινού δεν μέτρησε, καθώς ο Μπρίτο που έκανε το γύρισμα από αριστερά, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Ο παίκτης της Ξάνθης φαίνεται στο όριο του οφσάιντ και ενδεχομένως το γκολ της Ξάνθης να έπρεπε να μετρήσει. Δείτε τη φάση:

46′ Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου

48′ Κίτρινη στον Μεριά για φάουλ. Δυο ανεκμετάλλευτα κόρνερ για τον Ολυμπιακό μέχρι στιγμής στο β’ μέρος

50′ Φάουλ του Καμαρά στον Ναουέλ και κίτρινη στον παίκτη της Ξάνθης.

53′ Γκολ που ακυρώνεται ορθά από τον Βουκοβιτς. Ηταν σε θέση οφσάιντ. Νεύρα με τον Κάστρο.

58′ Νέο δοκάρι ο Ολυμπιακός με κεφαλιά Φορτούνη από σέντρα Τοροσίδη.

59′ Ντεμπούτο για Μπαριέντος. Μπαίνει αλλαγή στη θέση του

50′ Φάουλ του Καμαρά στον Ναουέλ και κίτρινη στον παίκτη της Ξάνθης.

53′ Γκολ που ακυρώνεται ορθά από τον Βουκοβιτς. Ηταν σε θέση οφσάιντ. Νεύρα με τον Κάστρο.

58′ Νέο δοκάρι ο Ολυμπιακός με κεφαλιά Φορτούνη από σέντρα Τοροσίδη.

59′ Ντεμπούτο για Μπαριέντος. Μπαίνει αλλαγή στη θέση του

60′ Υπόδειξη για οφσάιντ στον Ντουρίτσκοβιτς.

61′ Αλλαγή και για τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μασούρας στο δικό του ντεμπούτο αντί του Φετφατζίδη.

63′ Συγκλίνει ο Μασούρας και κάνει ένα το πρώτο του σουτ με τον Ολυμπιακό αλλά μπλοκάρεται.

64′ Αδύναμο σουτ Ντουρίτσκοβιτς που μπλοκάρεται.

68′ Νέα αλλαγή για την Ξάνθη. Καμαρά έξω λόγω τραυματισμού. Νάτχο μέσα.

74′ Αλλαγή και για Ολυμπιακό, Χασάν αντί Γκερέρο.

78′ Λίγο άουτ το σουτ του Κοβάσεβιτς.

81′ Μπλοκάρει ο Ζίβκοβιτς την προσπάθεια του Νάτχο που φάνηκε να ζητάει κάτι για τράβηγμα, χωρίς να ξεγελά όμως τον διαιτητη. Κιτρινη ο Νατχο

85′ Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μελισσόπουλος αντί του Μπρίτο.

89′ Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις και ενω το κρυο ειναι πολυ τσουχτερο πλεον.

90′ Τελευταία αλλαγη για Ολυμπιακό. Ο Αλμεϊδα αντί Κοβάσεβιτς.

90+1′ Περίεργη φάση με τον Λισγάρα παραλίγο να βάζει αυτογκολ καθώς ο Μπαριέντος έστειλε την μπάλα π[ρος τα δίχτυα, γλίτωσε το σοκ στις καθυστερήσεις η Ξάνθη.

90+2′ Κεφαλιά ο Τοροσίδης άουτ ίσως στην τελευταία φάση του ματς.

90+3 Τέλος του αγωνα που είχε και άλλη φάση αλλά ο Σα μπλόκαρε την προσπάθεια του Κασάδο. Τελικό αποτέλεσμα: Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-0