Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κρίνει και την τύχη της αναβληθείσας αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική

Το απόγευμα της Δευτέρας εκδικάζεται η προσφυγή του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα το άλλο Σαββατοκύριακο με την 15η αναβληθείσα αγωνιστική.

Όπως υποστηρίζει η πλευρά του Ολυμπιακού, αυτό είναι αντίθετο με βάση τον ΚΑΠ. Μάλιστα για το σχετικό θέμα υπήρξε και γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία της Λίγκας το περασμένο καλοκαίρι, που ανέφερε ότι πρέπει να ορίζονται εμβόλιμα οι αγωνιστικές που αναβάλλονται, όταν αυτό συμβαίνει στον πρώτο και όχι στον δεύτερο γύρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν ό,τι προβλέπουν οι κανονισμοί, να ξεκινήσει δηλαδή το πρωτάθλημα με την 16η αγωνιστική και η 15η που δεν έγινε λόγω της αποχής των διαιτητών το διήμερο 22-23 Δεκεμβρίου 2018, να οριστεί όπως εμβόλιμα σύμφωνα με την ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει και ο Κανονισμός Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Η υπόθεση αν και αφορά τη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία, έχει ωστόσο ενδιαφέρον και για τις θρακιώτικες ομάδες της Γ’ Εθνικής αφού σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει και το δικό τους μέλλον και αν το πρωτάθλημα θα επαναρχίσει την άλλη Κυριακή από την 13η αγωνιστική ή αν θα πάμε κατευθείαν στην 14η και θα οριστεί η 13η εμβόλιμα.

Όπως και στην περίπτωση της 15ης αγωνιστικής για την Super League, η 13η για την Γ’ Εθνική ήταν η τελευταία του πρώτου γύρου. Συνεπώς οι δυο περιπτώσεις είναι ακριβώς ίδιες. Και επειδή είναι ίδιες και η ΕΠΟ δεν θέλει να προδικάσει τίποτα, θα περιμένει Δευτέρα-Τρίτη την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου πριν λάβει την δική της απόφαση.