Ξύπνησε βλέποντας άσπρη μέρα όλη η Θράκη! Ακινητοποιημένα οχήματα στην Εγνατία, πού χρειάζονται αλυσίδες…

 

Βλέποντας άσπρη μέρα ξύπνησε η Θράκη, ωστόσο υπάρχουν πολλά προβλήματα στους δρόμους και χρειάζονται αλυσίδες ακόμα και στην Εγνατία Οδό, όπου υπάρχουν και ακινητοποιήσεις οχημάτων – αλλά εκτός Θράκης.

Όπως ενημερώνει συνεργάτης του ThrakiSportS που κινείται από την Θεσσαλονίκη προς την Θράκη, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη μέχρι τον Νέστο. Από την Θεσσαλονίκη ως τον Στρυμώνα διεξάγεται κανονικά η κίνηση και στα δύο ρεύματα, αλλά σε μια λωρίδα και με χαμηλές προφανώς ταχύτητες.

Από τον Στρυμώνα μέχρι τα διόδια Μουσθένης είναι αρκετά δύσκολα τα πράγματα, όπως και από την Μουσθένη μέχρι την Καβάλα, με την χιονόπτωση να είναι πυκνή. Μεγαλύτερο είναι το προβλημα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη όπου όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, σε ένα μήκος δύο χιλιομέτρων έχουν ακινητοποιηθεί περίπου 20 φορτηγά αλλά και ΙΧ.

Μάλιστα, ανακοινώθηκε το πρωί ότι καθίσταται υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο συγκεκριμένο τμήμα της Εγνατίας οδού στην Καβάλα, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και για τη διασφάλιση της ομαλής οδικής κυκλοφορίας. «Πρόκειται για το τμήμα από τον κόμβο του Αγίου Σίλα μέχρι τον Σταθμό Διοδίων της Μουσθένης, όπου αλυσίδες θα πρέπει να χρησιμοποιούν όλοι οι οδηγοί, για παντός είδους και κατηγορίας οχήματα, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, σύμφωνα με απόφαση της οικείας Διεύθυνσης Αστυνομίας, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι επίσης υποχρεωτική:
Στην Επαρχιακή Οδό Ελευθερούπολης – Σερρών, από Ελευθερούπολη μέχρι Νικήσιανη – Παγγαίου
Στην Εθνική Οδό Δράμας – Καβάλας, στο ύψος περιμετρικής Κρηνίδων, και
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από Χ/Θ 148,900 (Γέφυρα Αγ.Ανδρέα) μέχρι Α/Κ Παραλίας Οφρυνίου.

Σε σχέση με την Εγνατία Οδό, από το ύψος της Χρυσούπολης και μετά, μπαίνοντας στην Θράκη, προβλήματα στην Εγνατία Οδό δεν υπάρχουν και η κίνηση διεξάγεται κανονικά, αφού ούτε καν το έχει στρώσει. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σε άλλες οδούς, ιδίως στο ορεινό όγκο.

Αντιολισθητικές αλυσίδες οφείλουν να χρησιμοποιούν όσοι κινούνται στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, από το 10ο χλμ μέχρι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Επίσης, η χρήση αλυσίδων κρίνεται απαραίτητη, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, και στα κάτωθι τμήματα του οδικού δικτύου της Ροδόπης:
α) στον επαρχιακό δρόμο από Κέχρο προς Δέρειο, από το 15ο χλμ.
β) στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ των οικισμών Κέχρου – Χλόης
γ) στον επαρχιακό δρόμο Δαρμένης – Ραγάδας – Εσοχής, από το 5χλμ., και
δ) στον επαρχιακό δρόμο Δρύμης – Οργάνης – Σμιγάδας – Άνω Βυρσίνης.

Απαραίτηση η χρήση αλυσίδων και στον Νομό Έβρου και συγκεκριμένα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και στα χωρία του ορεινού όγκου του Δήμου Σουφλίου (Κυριακή, Μικρό Δερείο, Ρούσσα, Γονικό, Ουρανία, Μικράκιο, Κισσός, Μεσημέρι, Σιδηροχώρι, Γερικό, Πετρόλοφος & Μεγάλο Δέρειο).
Επίσης σοβαρά είναι τα προβλήματα και απαραίτητες οι αλυσίδες στις περιοχές Χώρα, Καμαριώτισσα και Παλαιάπολη της Σαμοθράκης.

Τέλος, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης έχει ανακοινωθεί ότι χρειάζονται αλυσίδες στην Δημ. οδό Καρυοφύτου – Λειβαδίτη – δασικού χωρίου αρμοδιότητας Α.Τ. Σταυρούπολης