Τιμά η ΕΟΠΕ τον παραολυμπιονίκη Απόστολο Χαριτωνίδη που χάρισε στη μνήμη Σαμαρά το πρώτο μετάλλιό του στον Δήμο Ορεστιάδας

Τον σπουδαίο αθλητή Απόστολο Χαριτωνίδη θα βραβεύσει η ΕΟΠΕ στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Ελλάδας με τη Σουηδία στο «Μελίνα Μερκούρη» για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ.

Πρόκειται για τον παγκόσμιο πρωταθλητή ΑΜΕΑ στη σφαιροβολία και στη δισκοβολία που ξεκίνησε την αθλητική του σταδιοδρομία στο βόλεϊ και στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, μέχρι να διαγνωστεί με οξεία μυελοβλαστική λευχαιμία σε ηλικία 25 ετών.

Ένα χρόνο αργότερα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών από ξένο δότη. Έκτοτε προσπαθεί μέσα από τις αθλητικές του επιτυχίες να περάσει το δικό του μήνυμα, δίνοντας έτσι ελπίδα στα παιδιά που νοσούν.

Παγκόσμιος και Πανευρωπαϊκός Πρωταθλητής στα αγωνίσματα της σφαιροβολίας και της δισκοβολίας, ο Απόστολος Χαριτωνίδης έχει καταφέρει να κατακτήσει 12 χρυσά, 5 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο, καταρρίπτοντας το 2015 το παγκόσμιο ρεκόρ στην δισκοβολία.

Πέρυσι συγκίνησε όλους τους Θρακιώτες όταν θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά (σημερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας) δωρίζοντας το πρώτο του διεθνές μετάλλιο στον Δήμο Ορεστιάδας.

Ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης είχε χαρακτηρίσει τότε τον Απόστολο Χαριτωνίδη δημότη της πόλης και είχε προαναγγείλει την εκδήλωση τιμής προς το πρόσωπό του, που δεν έγινε παράλληλα για να μην «καπελώσει» την τότε ενέργειά του.

Οι αθλητικές επιτυχίες του Απόστολου Χαρτιτωνίδη συνεχίζονται, με νέα μετάλλια πέρυσι ενώ ως κάτοχος της πρώτης θέσης στην παγκόσμια κατάταξη στο άθλημα της σφαίρας, στοχεύοντας τους Παραλυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Τόκυο το 2020.

Πέρα από τον Απόστολο Χαριτωνίδη, πριν τον αγώνα Ελλάδας – Σουηδίας θα τιμηθεί και η Εθνική Ομάδα του 1980 που αποτελεί μια από τις πιο θρυλικές στην ιστορία της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Στη φωτογραφία αρχείου του ThrakiSportS από τον Οκτώβριο του 2017, η στιγμή παράδοσης του μεταλλίου του Απόστολου Χαριτωνίδη στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη παρουσία του Γιάννη Κυλίτση.

 width=