Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του Νίκου Σαμαρά η υπόσχεση της ΕΣΑΠ παραμένει ανεκπλήρωτη…

 

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από εκείνο το απόγευμα της 4ης Ιανουαρίου του 2013 που ο Νίκος Σαμαράς, ο «αετός του Έβρου», πέταγε για τους ουρανούς. Σε ηλικία 42 ετών άφηνε την τελευταία του πνοή από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο, μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Ο Σαμαράς, είχε 263 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα, έγραψε ιστορία και ταυτίστηκε με την ομάδα της Ορεστιάδας ενώ φόρεσε τις φανέλες του Ηρακλή, του Παναθηναϊκού, της Φαλκονάρα, της Σεβίλλης, της Φενερμπαχτσέ, της Σενουά, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Μίλωνα, ενώ τον τελευταίο καιρό ζούσε στη Λήμνο και ήταν παίκτης και προπονητής στην ομάδα του νησιού, από το οποίο καταγόταν η σύζυγός του Έλενα και στο οποίο με επιθυμία της οικογένειας ετάφη.

«Η ΕΣΑΠ θρηνεί την “απώλεια” του Νίκου Σαμαρά, του αθλητή – σύμβολο για το Ελληνικό βόλεϊ. “Χάσαμε” έναν σπουδαίο βολεϊμπολίστα και μια σπάνια προσωπικότητα. Ο Νίκος Σαμαράς μεγάλωσε γενιές αθλητών και ήταν πρότυπο για το Ελληνικό βόλεϊ», ανέφερε τότε, στην ανακοίνωσή της η ΕΣΑΠ προσθέτοντας ότι ως ελάχιστο φόρο τιμής αποφάσισε να αφιερώσει στη μνήμη του σειρά εκδηλώσεων (αγωνιστικών και μη) προκειμένου να τιμήσει τη συνολική προσφορά του τόσο στο άθλημα όσο και στον Ελληνικό αθλητισμό.

Η πρώτη από αυτές ήταν να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στα παιχνίδια εκείνου του Σαββατοκύριακου στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις καθώς σύσσωμο το ελληνικό βόλεϊ επιθυμούσε την αναβολή της αγωνιστικής, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Μόνο το ματς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον Παναθηναϊκό αναβλήθηκε, ενώ ο Μίλωνας που είχε ανεβάσει στην μεγάλη κατηγορία υποχρεώθηκε να αγωνιστεί κανονικά με αποτέλεσμα να μην κατέβει στον αγώνα, να μηδενιστεί και τελικά να υποβιβαστεί.

Επίσης, στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά αποφασίστηκε να αφιερωθεί η διοργάνωση του League Cup, η οποία και αποφασίστηκε να φέρει και το όνομά του. Ωστόσο η διοργάνωση στο πέρασμα των ετών υποβαθμίστηκε δραματικά από την ίδια την διοργανώτρια, αντιμετωπίστηκε ως εσωτερικό και όχι επίσημο τουρνουά όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση και αρκετοί σχολίασαν ότι τελικά προσβάλει την μνήμη του Νίκου Σαμαρά με τις συνεχείς αναβολές αλλά και αλλαγές στους κανονισμούς που διαρκώς γίνονται.

Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά. Σε εκείνη την ανακοίνωση για τον θάνατο του Νίκου Σαμαρά, η ΕΣΑΠ είχε αναφέρει επί λέξει: «Η ΕΣΑΠ επαναφέρει το θεσμό του All Star Game, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε φορέα ή φιλανθρωπικό ίδρυμα, που θα επιλεγεί σε συνεννόηση με την οικογένεια του αθλητή». Έξι χρόνια πέρασαν από εκείνη την αποφράδα ημέρα και όσο είδατε εσείς All Star Game στο ανδρικό ελληνικό βόλεϊ, άλλο τόσο το είδαν η οικογένεια του αθλητή και το φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα επιλεγόταν για να δοθούν τα έσοδα από αυτό…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ «ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ» ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΕ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ