Μεγάλη κινητοποίηση και στην Θράκη για να δουν από κοντά σε ένα μήνα οι φίλαθλοι τον Στέφανο Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοίταξε το πρωί στα μάτια τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ από τον οποίο ηττήθηκε με δυο σετ που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, αλλά λίγο μετά στο διπλό μαζί με την Μαρία Σάκκαρη πήρε το αίμα του πίσω και μαζι νίκησαν το Ελβετικό δίδυμο με 2-1 σετ, καταγράφοντας την πρώτη ever νίκη ελλήνων επί του κορυφαίου τενίστα όλων των εποχών.

Η επιτυχία αυτή στο μακρινό Περθ της Αυστραλίας ήρθε ακριβώς ένα μήνα πριν ξεκινήσει στην… γειτονιά μας, στην Σόφια της Βουλγαρίας, το τουρνουά της ATP Sofia Open, το οποίο μάλιστα παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών.

Σε εκείνη την παρουσίαση ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Στέφαν Τσβέτκοφ ανακοίνωσε στον πρόεδρο της Ελληνικής Σπύρο Ζαννιά ότι για την διευκόλυνση των Ελλήνων φιλάθλων του τένις και γενικότερα της Ελληνικής Φιλάθλου Οικογένειας, διατέθηκαν 2.500 εισιτήρια από την διοργανώτρια αρχή σε ελληνικό φορέα πώλησης εισιτηρίων.

Ήδη μάλιστα, εκμεταλλευόμενοι την περίσταση και την παρουσία του Τσιτσιπά για επαγγελματικό τουρνουά στην… βαλκανική γειτονιά μας, αρκετοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα διοργανώνουν εκδρομές στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες του Έλληνα πρωταθλητή.

Το Sofia Open που δίνει 250 πόντους στην κατάταξη της ATP θα διεξαχθεί από τις 3 ως και τις 10 Φεβρουαρίου και ήδη με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο υπάρχουν κάμποσοι σύλλογοι που διοργανώνουν εκδρομές, από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας από την Δυτική Ελλάδα μέχρι το τμήμα τένις της… ΑΕΚ Τρίπολης, από την Πελοπόννησο.

Φυσικά κινητικότητα δείχνει να υπάρχει και στην Θράκη. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ξάνθης, ο Πανθρακικός Όμιλος Αντισφαίρισης Κομοτηνής, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αλεξανδρούπολης, η Ελπίδα Σουφλίου αλλά και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ορεστιάδας ήδη φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο διεξαγωγής ταξιδιού στη Σόφια το τριήμερο 8-10 Φεβρουαρίου, προκειμένου να δουν οι αθλητές τους από κοντά τένις υψηλού επιπέδου με τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Αρκετοί έχουν διαφημίσει το τουρνουά, ωστόσο η επίσημη διεξαγωγή εκδρομής απαιτεί κάποια μίνιμουμ στάνταρτς που απαιτούν καλύτερη οργάνωση. Το γεγονός της γεωγραφικής γειτνίασης της περιοχής μας δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους προαναφερθέντες συλλόγους από την Πτολεμαϊδα και την Τρίπολη, αλλά απαιτεί και συνεργασίες.

Δεδομένου ωστόσο ότι και στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής υπάρχει ειδικότητα για το τένις και μάλιστα ένας καθηγητής του ΤΕΦΑΑ είναι μέλος στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, γίνεται αντιληπτό ότι έστω και μεμονωμένα, εφόσον τελικά δεν διοργανωθεί εκδρομή, θα βρεθούν αρκετοί από την Θράκη στο Sofia Open για να δουν από κοντά τον Στέφανο Τσιτσιπά…