Γ’ Εθνική: Τέλος ο Σπύρος Βρονταράς από την Καβάλα! Μανώλης Δεμένικος ο αντικαταστάτης

 

Στην Καβάλα θα συνεχίσει ο Μανώλης Δεμένικος στην θέση του Σπύρου Βρονταρά που αποχωρεί χωρίς συμμετοχή από την ομάδα.

Ο 22χρονος Δεμένικος (γεννημένος στις 22/9/96) θα πλαισιώσει τους Δήμιζα και Παπαποστόλου για το υπόλοιπο της φετινής αγωνιστικής περιόδου στα γκολποστ των Αργοναυτών, αντικαθιστώντας τον έμπειρο Σπύρο Βρονταρά που αποχώρησε από τον ΑΟΚ και ήδη πήρε μέρος σε προπόνηση της ομάδας την προηγούμενη βδομάδα.

Ο Δεμένικος στο τρίμηνο που αγωνίστηκε στην Ασπίδα Ξάνθης ήταν βασικός σε 9 αγώνες κάνοντας πολύ καλά παιχνίδια προσελκυοντας το ενδιαφέρον ομάδων Football League και Γ’ Εθνικής, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να πείθει τον νεαρό πορτιέρο να συνεχίσει στο φαβορί της κατηγορίας. Στο παρελθον ο ξανθιώτης πορτιέρο που σπουδάζει στην Κομοτηνή στην GRAFTS (Greek Athletic & Fitness Training School), έχει αγωνιστεί στις ακαδημίες της Ξάνθης, στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης ως επαγγελματίας και στον Πανσερραικό.

Από την άλλη ο 34χρονος Βρονταράς λόγω ενός σημαντικού τραυματισμού στα δάκτυλα και σε συνδιασμό με τις εμφανίσεις του Γιώργου Δήμιζα δεν αγωνίστηκε λεπτό στην Καβάλα. Ο Σπύρος Βρονταράς γεννήθηκε στις 11/12/1984 και ξεκίνησε την καριέρα του από τον Κανάρη Θεσσαλονίκης, το 2004 ήρθε στην Κομοτηνή όπου και σπουδαζε και φόρεσε την φανέλα του Πανθρακικού της Δ’ Εθνικής. Συνέχισε να αγωνίζεται σ’ αυτόν και στις τρεις τότε επαγγελματικές κατηγορίες ως το 2010, καταγράφοντας με την ομάδα της Θράκης 66 συμμετοχές σε Α’, Β’ και Γ’ Εθνική. Την περίοδο 2010-11 πήρε μεταγραφή για τη Ξάνθη, στην οποία δεν κατέγραψε ωστόσο κάποια επίσημη συμμετοχή, ενώ το β’ εξάμηνο της σεζόν 2011-12 πήγε στον Φωκικό (22 συμμετοχές). Ακολούθησαν η Παναχαϊκή, ξανά ο Πανθρακικός της Α’ Εθνικής, η Κέρκυρα, ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, η Νίκη Βόλου ξανά η Παναχαική και η Καβάλα.