ΕΠΣ Θράκης: Οι κανονιέρηδες της Α’ κατηγορίας! Στην κορυφή o Χρήστος Βάσκος

 

Ολοκληρώθηκε η σεζόν για το 2018 και μετά την πρεμιέρα του β’ γύρου και 12 αγώνες στην Α’ ΕΠΣ Θράκης φαίνεται ότι όλα θα κριθούν ανάμεσα στον πρωταθλητή χειμώνα Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που με τα μέχρι τώρα δεδομένα το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, και την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη έχει την καλύτερη επίθεση με 42 τέρματα (μέσο όρο 3,5) και την καλύτερη άμυνα με μόλις 4 παθητικό, ενώ την δεύτερη καλύτερη επίθεση έχει με 27 τέρματα η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, και 22 τέρματα έχουν η Αναγέννηση Παγουρίων που πάιζει επιθετικό ποδόσφαιρο αλλά μπάζει στην άμυνα (26 παθητικό) και η Δόξα Γρατινής που ακόμα είναι εκτός εξάδας έχοντας έναν εκπληκτικό Παύλο Μορφακίδη που σκοράρει συνεχώς.

Έτσι 4 παίκτες του Ιάσμου έχουν πετύχει πάνω από 3 τέρματα, ωστόσο στην κορυφή βρίσκεται με 12 τέρματα ο πρώτος σκόρερ της ΕΠΣ Θράκης 2 φορές κατά το παρελθόν Χρήστος Βάσκος που με την φανέλα φέτος πλέον της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου μετά από μια πενταετία στους Προσκυνητες με τίτλους και πολλά τέρματα. Ακολουθεί με 10 τέρματα ο Παύλος Μορφακίδης που μετά το διάλειμμα ενός έτους στην Κρητη και στο Λασήθι, όπου πήρε το πρωτάθλημα με την Νεάπολη επέστρεψε στην Ροδόπη και σκοράρει συνεχώς με την Δόξα Γρατινής, ενώ 9 έχει Μπερτράντ Ρομπέρ, που μετά μια μεγάλη καριέρα στα γήπεδα Γαλλίας, Ελλάδας και Κύπρου, αγωνίζεται τον τελευταίο χρόνο με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.  Στα 8 τέρματα βρίσκεται ο Χρήστος Γιαννακιτσίδης και στα 7 ο άτυχος Μάνος Παγώνης που τραυματίστηκε σοβαρά και θα χάσει λόγω χιαστού την σεζόν για τον Ίασμο. Στα 6 τέρματα βρίσκεται ο Πασχάλης Δραγανίδης και αυτός του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, ο πρώτος σκόρερ για 4 σεζόν Αμέτ Ερκάν της Ελπίδας Σαπών που επανήλθε δριμύτερος μετά τον τραυματισμό του και την τιμωρία του, ο Πυλαρινός της Δόξας Σώστη και ο Κύπριος Κωνσταντής της Αναγέννησης Παγουρίων.

Πέντε τέρματα έχουν ο Κύπριος Σάββα της Στρύμης, ο Τοτονίδης των Παγουρίων, ο Γρίβας του Πανθρακικού, ο Λέφης του Ν. Σιδηροχωρίου και οι Αντωνιάδης και Κάρδαρης του Ιάσμου με τον τελευταίο να αποχωρεί από την ομάδα λόγω ότι ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Οι πρώτοι σκόρερ της ΕΠΣ Θρακης στο φινάλε του 2018

12 τέρματα: Βάσκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου)

10 τέρματα: Μορφακίδης (Δόξα Γρατινής),

9 τέρματα: Ρομπέρ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

8 τέρματα: Γιαννακιτσίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

7 τέρματα: Παγώνης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

6 τέρματα: Δραγανίδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Πυλαρινός (Δόξα Σώστη), Αμέτ Ερκάν (Ελπίδα Σαπών), Κωνσταντής (Αναγέννηση Παγουρίων),

5 τέρματα: Λέφης (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Σάββα (Ορφέας Στρύμης), Τοτονίδης (Αναγέννηση Παγουρίων), Γρίβας (Πανθρακικός), Αντωνιάδης, Καρδάρης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου)

4 τέρματα: Στριγκώνης (Δόξα Σώστη), Γαβριήλ (Δόξα Γρατινής), Χατζίδης (Ορφέας Ξυλαγανής)

3 τέρματα: Εμρέ, Μπόζης (Ελπίδα Σαπών), Μουρατίδης, (Πανθρακικός), Ματζιούνης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Γεωργιάδης, Σαμιώτης (Ορφέας Ξυλαγανής), Καμζέλας (Δόξα Γρατινής), Κεφαλούκος (Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου), Κεφης (Αναγέννηση Παγουρίων).