Στην Ξάνθη για την αλλαγή του χρόνου οι πρωταθλητές Ευρώπης Βούλα Παπαχρήστου και Άγγελος Παυλακάκης

 

Στην Ξάνθη για να περάσουν τις γιορτινές ημέρες και την αλλαγή του χρόνου με τους δικούς τους ανθρώπους βρίσκονται η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αλλά και ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 60 μέτρα πριν από 20 χρόνια Άγγελος Παυλακάκης, όπως αποδεικνύει άλλωστε και η φωτογραφία.

Η Βούλα Παπαχρήστου βρίσκεται στην Θράκη μαζί με τον σύζυγό της Λάζαρο Χαριτωνίδη και την κόρη τους. Την προηγούμενη εβδομάδα έκαναν διακοπές στην Φιλιππούπολη, που τυγχάνει και ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα για την φετινή χρονιά και όπως δήλωσαν οι ίδιοι, την ερωτεύθηκαν και ελπίζουν σύντομα να την επισκεφθούν ξανά. Πλέον βρίσκονται στην Ξάνθη για να περάσουν το υπόλοιπο μέρος των διακοπών με τους συγγενείς του Λάζαρου Χαριτωνίδη, ωστόσο με την ευκαιρία η Βούλα Παπαχρήστου επισκέφθηκε για χαλαρές προπονήσεις και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και έγινε πόλος έλξης από ξανθιώτες νεαρούς αθλητές, για τους οποίους αποτελεί πρότυπο.

Πρότυπο για τη νέα γενιά αποτελεί βέβαια και ο Άγγελος Παυλακάκης, ο κορυφαίος σπρίντερ που επί 22 χρόνια κρατάει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, την περιβόητη κούρσα της μιας ανάσας. Ο Άγγελος Παυλακάκης που το 1998 αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 60 μέτρα στην Βαλένθια έχοντας αυτό το χρυσό ως μεγαλύτερη επιτυχία του, συνηθίζει να ανεβαίνει στην Ξάνθη με την σύζυγό του, επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης Κατερίνα Κόφφα και τα δυο τους παιδια, κάθε καλοκαίρι και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Φέτος αποφάσισαν ωστόσο να βρεθούν στην Ξάνθη και για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους, προκειμένου να περάσουν οι ίδιοι και τα παιδιά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες.

Ο Άγγελος και η Βούλα από φέτος συνεργάζονται και στην ίδια ομάδα, αφού η Βούλα Παπαχρήστου πήρε μεταγραφή από την ΑΕΚ στον Κάλλιστο, την ομάδα του Χαλανδρίου την οποία δημιούργησε ουσιαστικά ο Άγγελος Παυλακάκης. Οι δυο τους με την ευκαιρία της κοινής παρουσίας τους στην Ξάνθη έβγαλαν και μια φωτογραφία, με τον Παυλακάκη να συστήνει την Παπαχρήστου ως “ξανθιώτισσα νύφη” στους διαδικτυακούς του φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα likes να πέφτουν αμέσως μετά βροχή για καλή και δημιουργική χρονιά…