Super Leugue: Αντί για «αετός» στην Λισαβώνα, «γηραιός» στην Θεσσαλονίκη ο Πέτρος Ορφανίδης

 

Περίμεναν πολλά από αυτόν στην ομάδα, αλλά ακόμα ένα ταλέντο των ακαδημιών του ΑΟΞ όπως ο Πέτρος Ορφανίδης δύσκολα θα παραμείνει στην Ξάνθη. 

Όπως αναφέρει η στήλη των «Παρασκηνίων» της έντυπης έκδοσης του Sportime, εδώ και 1,5 μήνα ο Ορφανίδης έκανε προπονήσεις μόνος του κατόπιν εντολής του αφεντικού. Ωστόσο, για να μη χαθεί η χρονιά, συμφωνήθηκε να δοθεί κάπου δανεικός και θα καταλήξει στον Ηρακλή ως το τέλος της σεζόν.

Ο γεννημένος στη Θαλασσιά Ξάνθης αποτελεί προϊόν των ακαδημιών, στις οποίες εντάχθηκε το 2011, μαζί με τον αδερφό του και κατά έναν χρόνο μεγαλύτερο Λάζαρο Ορφανίδη, που συνεχίζει στον Νέστο Χρυσούπολης εδώ και κάποιες μέρες. Ειναι μέλος της εθνικής Ελπίδων αγωνίζεται ως επιτελικός και έχει καλή τεχνική και με τα δυο πόδια.

Την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα την πήρε επί Λουτσέσκου στις 10 Μαΐου 2015, στο παιχνίδι Πανθρακικός-ΑΟΞ 2-0, σε ηλικία 19 ετών. Την επόμενη περίοδο, ο Ρουμάνος του έδωσε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και οι εμφανίσεις ήταν τέτοιες, ώστε να τον θεωρήσουν ως υποψήφιο διάδοχο του Πέτρου Μάνταλου. Δεν είχε ανάλογη συνέχεια, όμως, όχι με ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας.

Το φθινόπωρο λέγεται ότι είχε πρόταση από την Μπενφίκα , όμως η Ξάνθη θεώρησε ελάχιστο ποσό το μισό εκατομμύριο που προσφέρθηκε και έτσι δεν προχώρησε η μετακίνηση του στην ομάδα της Λισαβόνας. Παλιότερα είχε μπει στο στόχαστρο αρκετών ελληνικών αλλά και ευρωπαϊκών ομάδων, όμως υπήρχε χειρόφρενό από την μεριά της Ξάνθης. Φετος ωστοσο αγωνιστηκε μολις 17 λεπτα στην πρεμιερα του πρωταθλήματος με τον Παναθηναικό.