Super League: Ποδαρικό στο 2019 με το Ξάνθη – Άρης για το πρωτάθλημα παρά την διαφωνία Άρη και… Ολυμπιακού

 

Με την αναβληθείσα 15η αγωνιστική, τελευταία για τον πρώτο γύρο, θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Super League το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου, έπειτα από την απόφαση που έλαβε το ΔΣ της Super League.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η Ξάνθη θα κάνει ποδαρικό στο 2019 με την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη. Θα έχει προηγηθεί ωστόσο και ο αγώνας Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, επίσης στα Πηγάδια.

Η ακριβής ημέρα και ώρα διεξαγωγής του Ξάνθη – Άρης θα οριστεί στη συνέχεια, όπως υποχρεωτικά θα επανακαθοριστούν και όλα τα ματς του β’ γύρου αφού το πρόγραμμα πάει μια εβδομάδα πίσω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της Super League εξελίχθηκε σε πανωλεθρία για τον Ολυμπιακό και μεγάλη νίκη του άλλου μπλοκ, στο οποίο εμφανίστηκαν να συναινούν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός αλλά και Ξάνθη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έθεσαν αίτημα η αγωνιστική που αναβλήθηκε λόγω της επίθεσης στον διαιτητή Θανάση Τζήλο να διεξαχθεί σε εμβόλιμη ημερομηνία, καθώς κάτι τέτοιο τους διευκόλυνε ενόψει υποχρεώσεων στο Europa League τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε είχαν με το μέρος τους στην ψηφοφορία που ακολούθησε μόνο τον Πανιώνιο και τον… Άρη(!), ο οποίος προφανώς δεν ήθελε να επαναρχίσει το πρωτάθλημα με έξοδο στα Πηγάδια.

Η 15η αγωνιστική λοιπόν, θα διεξαχθεί στις 12-13-14/1, ημερομηνία που είχε οριστεί η επανέναρξη του β’ γύρου, η σέντρα του οποίου θα πάει μία εβδομάδα πίσω και θα γίνει το διήμερο 19-20/1 οπότε και θα διεξαχθεί το Παναθηναϊκός – Ξάνθη.

Με την απόφαση αυτή, έγινε δεκτό το αίτημα της Nova (κυρίως) αλλά και της ΕΡΤ που δεν ήθελαν εμβόλιμη αγωνιστική.