Volley League: 6+1 tips για το μεγάλο θρακιώτικο ντέρμπι ΑΕ Κομοτηνής – Εθνικού Αλεξανδρούπολης (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Το τοπικό ντέρμπι της Θράκης μεταξύ της ΑΕ Κομοτηνής και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ξεχωρίζει στο φινάλε του πρώτου γύρου και στην τελευταία αγωνιστική της Volley League για το 2018.

Όπως πριν από κάθε παιχνίδι έτσι και σήμερα το ThrakiSportS παρουσιάζει 6+1 tips για το μεγάλο παιχνίδι που θα ξεκινήσει στις 19:00 και θα έχει απευθείας κάλυψη διαδικτυακά από το ThrakiSportS.

1. Είναι παιχνίδι που μοιάζει ζωής η θανάτου και για τις δυο ομάδες. Η ΑΕ Κομοτηνής έχει 5 βαθμούς και είναι στην τελευταία θέση με την Κηφισιά. Ο Εθνικός έχει 7 πόντους και είναι ακριβώς πιο πάνω. Δεδομένου ότι δυο ομάδες θα λάβουν μέρος στα πλέι άουτ, γίνεται αντιληπτό ότι αυτό το ματς αποτελεί κρίσιμο σταυροδρόμι για τις δυο ομάδες. Αν κερδίσει η Κομοτηνή με 3-0 ή 3-1 προσπερνά τον Εθνικό. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα ο Εθνικός διατηρείται πάνω από την Κομοτηνή και ειδικά αν κερδίσει, δημιουργεί μια διαφορά ασφαλείας ενόψει του δεύτερου γύρου.

2. Η Κομοτηνή αναζητά την δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα – μετά το 3-1 επί της ΑΕΚ την 4η αγωνιστική. Εχει 5 βαθμούς και μαζί με την Κηφισιά μοιράζεται την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Προέρχεται από συνεχόμενες ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της.

3. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 7 βαθμούς είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη μετράει και αυτή τέσσερις συνεχόμενες ήττες και αναζητά όχι μόνο την πρώτη νίκη εκτός έδρας αλλά και τα πρώτα της σετ. Μέχρι τώρα σε όλα τα εκτός έδρας ματς δεν έχει ματς.

4. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί φέτος και για το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς όπου έχει νικήσει η ΑΕ Κομοτηνής με 3-1 σετ. Είναι το μοναδικό επίσημο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων τις τελευταίες δύο δεκαετίες και διεξήχθη την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018.

5. Για να βρούμε παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδο Α1 Ανδρών πρέπει να πάμε πίσω στην σεζόν 1997-98 όπου η Κομοτηνή σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες, τόσο στην Κομοτηνή όσο και στην Αλεξανδρούπολη. Την σεζόν εκείνη η ΑΕ Κομοτηνής παρέμεινε στην κατηγορία ενώ ο Εθνικός υποβιβάστηκε.

6. Είναι εντυπωσιακό πως επτά παίκτες της Κομοτηνής στο παρελθόν έχουν ταυτίσει την καριέρα τους με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, καθώς είτε κατάγονται από την πρωτεύουσα του Έβρου είτε έπαιξαν εκεί. Το ίδιο ισχύει και για τον προπονητή Ηλία Κρεούζη. Μόνο ένας παίκτης του Εθνικού έχει παρελθόν στην ομάδα της Κομοτηνής, ενώ ο προπονητής Σάκης Μουστακίδης μέρα παρά μέρα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ροδόπης καθότι διδάσκει του ΤΕΦΑΑ.

7. Το ντέρμπι της Θράκης έρχεται σε κρίσιμη περίοδο όπου και οι δύο ομάδες διψούν για βαθμούς καθώς και οι δύο ομάδες προέρχονται από διαδοχικές ήττες και θέλουν να βελτιώσουν την θέση τους στη βαθμολογία. Η αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική ξεκινα στις 19.00 και διαιτητές έχουν οριστεί οι Ιωαννίδης, Θεμελής. Απευθείας κάλυψη θα έχει το ThrakiSportS.