Super League: Προς αναβολή η τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου και του 2018 λόγω Τζήλου

 

H επίθεση που δέχτηκε ο διεθνής διαιτητής Θανάσης Τζήλος,το πρωί της Τετάρτης, προκάλεσε μεγάλο σοκ και αποτροπιασμό στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας.

Οι ΠΑΕ της Super League, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, η ΕΠΟ και ο υφυπουργός Αθλητισμού καταδίκασαν το γεγονός, αλλά η μεγάλη είδηση είναι ότι και οι διαιτητές σκέφτονται να πάρουν τα μέτρα τους.

Από το πρωί και την απόφαση της ΕΠΣ Λάρισας να αναβληθεί η αγωνιστική στα τοπικά της Λάρισας για συμπαράσταση και καταδίκαση της αποτρόπαιας πράξης αυτής, φάνηκε να ήταν μόνο η αρχή.

Oι διαιτητές που σφυρίζουν στη μεγάλη κατηγορία και οι βοηθοί τους, κάνουν μυστική ψηφοφορία για να αποφασίσουν το πώς θα κινηθούν μετά το συμβάν στον συνάδελφό τους και το να μην κατέβουν στα παιχνίδια του Σαββατοκύριακου, δεν πρέπει να αποκλειστεί σε καμία των περιπτώσεων.

Σε ποσοστό που προσεγγίζει το 90%, οι διαιτητές είναι υπέρ της αποχής για τουλάχιστον δυο αγωνιστικές, προκειμένου να στείλουν το μήνυμά τους. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ μάλιστα κάλεσε όλους τους διαιτητές της μεγάλης κατηγορία σε εκ νέου συνάντηση στις 4.00 του Γενάρη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα και πρότεινε να συνεχίσουν κανονικά το έργο τους μέχρι τότε, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η αποχή.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι τους ασκούνται πολλές πιέσεις, ώστε να κατέβουν κανονικά στα παιχνίδια και να μην υπάρξει καμία εμπλοκή με τα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής, που θα σημαίνει εφοσον συμβεί και ζημιά για τις ομάδες λόγω ενεργοποίησης ρητρών για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η Πέμπτη είναι σημαντική μέρα αποφάσεων καθώς θα γνωστοποιηθούν οι διαιτητές των αγώνων της τελευταίας αγωνιστικής, και σε περίπτωση που απέχουν θα δουμε ποια θα ειναι η αντίδραση ΕΠΟ και Super League.