Ούτε στο όνειρό του! Ιδανικό ντεμπούτο με την α’ ομάδα του Ολυμπιακού για τον 19χρονο Ξενιτίδη και μάλιστα στην… Ξάνθη

 

Ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού πραγματοποίησε στο γήπεδο του ΑΟΞ απέναντι στον Άρη Αβάτου ο 19χρονος Ξανθιώτης μέσος Γιώργος Ξενιτίδης αποσπώντας μάλιστα πολλά θετικά σχόλια από τα ερυθρόλευκα μέσα ενημέρωσης.

Όπως μάλιστα γράφει το Φως, ο Ξενιτίδης έδειξε μέσα από το παιχνίδι του ότι είναι ταχύτατος, μπορεί να κουμαντάρει τη μπάλα, ηρεμεί το παιχνίδι όποτε θέλει αλλά και «βγάζει» τσαμπουκά όπου είναι απαραίτητο. Δείχνει να μπορεί να αντέχει στο υψηλό επίπεδο στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί, όπως αυτό του Ολυμπιακού, και με δουλειά και αφοσίωση σίγουρα θα πάρει πολλές ευκαιρίες από τον Πορτογάλο προπονητή των Ερυθρολεύκων.

Στον σημερινό αγώνα επιβεβαίωσε το παρατσούκλι του “μηχανάκι” καθώς ο νεαρός Ξανθιώτης χαφ είχε πολλά τρεξίματα, έκανε σωστές μεταβιβάσεις και γενικώς έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο από μεριάς του. Έτσι ο κόσμος που παρεβρεθηκε στο γήπεδο του ΑΟΞ, είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τον 19χρονο ταλαντούχο χαφ ο οποίος τώρα ανοίγει τα φτερά του, ελπίζοντας να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο, έχοντας όπως δηλώσει παλαιότερα ο ίδιος ως είδωλο τον Κροάτη Λούκα Μόντριτς.

Ο Γιώργος Ξενιτίδης ο οποίος και κατάγεται από το Τύμπανο Ξάνθης, από μικρός κυνηγούσε το όνειρο του.. να πάιξει μπάλα μία μέρα στα μεγάλα σαλόνια. Ξεκίνησε τη καριέρα του από τη Βιστωνίδα στην οποία ήταν προπονητής και ο πατέρας του, ο οποίος τον βοήθησε να ανεγερθεί και να ανδρωθεί εν τέλει. Πλέον ζει στο Πειραιά και αγωνίζεται για λογαριασμό των ερυθρολεύκων  στην Κ20 κατακτώντας τιτλους με την ομάδα αυτη, αλλα και με Κ17 και Κ15 προηγουμένως.
 width=
Μάλιστα σε αγώνα που προηγήθηκε τις προηγούμενες μέρες για το πρωτάθλημα της Κ20, ο νεαρός Γιώργος σκόραρε δις στο ντέρμπι με το τριφύλλι, και μάλιστα πέτυχε τα γκολ της ανατροπής, 1-1 και 2-1, που έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό επί του αιώνιου αντιπάλου Παναθηναϊκού. Το σκορ έληξε 3-1 υπέρ των Πειραιωτών και συνέβαλε ο Ξενιτίδης όπως φάνηκε πολύ για τη νίκη αυτή.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον αγώνα Κυπέλλου ανάμεσα στον Άρη Αβάτου και τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με 2-1 και τον μικρό αλλά πολλά υποσχόμενο Γιώργο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την φανέλα των ερυθρολεύκων στο… σπίτι του, στην Ξάνθη. Μια μέρα που ο ίδιος δεν θα ξεχάσει ποτέ…