Πανηγυρική αθώωση του Ντέμη Νικολαΐδη στο Εφετείο για τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ – Τριετής φυλάκιση η πρωτόδικη ποινή

 

Απαλλάσσεται από τις κατηγορίες για τα χρέη της ΑΕΚ ο Ντέμης Νικολαΐδης έπειτα από την διάρρηξη του άρθρου 44. Αυτό αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας το Εφετείο της Αθήνας, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση που του είχε επιβάλει τριετή φυλάκιση.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ προηγήθηκε η επίσης αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως Ελένης Ράικου. Για πανηγυρική δικαίωση έκανε λόγο ο επί σειρά ετών νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ Χάρης Δημητρίου, ο οποίος ανέφερε στον Σπορ FM:

«Μετά τη διάρρηξη του άρθρου 44 και το τέλος της ΑΕΚ σαν νομικό πρόσωπο αμέσως κινήθηκε ο ελεγκτικός μηχανισμός του Δημοσίου και όλοι οι διοικούντες από το ’93 και μετά αντιμετώπισαν κατηγορίες σχετικά με την καταβολή χρεών. Η ΠΑΕ πριν τη διάλυσή της δεν ήταν συνεπής στις δυο τελευταίες δόσεις του διακανονισμού.

Η συμφωνία για το 44 έγινε το 2004 από τη διοίκηση του Ντέμη Νικολαΐδη και οι οκτώ πρώτες πληρώθηκαν ακριβόχρονα. Στο τέλος έγινε διάρρηξη του άρθρου 44 και αναβίωσαν τα χρέη των 200 εκατ. ευρώ.

Έχουμε μια πανηγυρική δικαίωση του Νικολαΐδη. Μια ομόφωνη απαλλαγή του από το Εφετείο. Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί για τρία χρόνια. Σήμερα στο Α’ Τριμελές Εφετείο έγινε η κατ’ έφεση δίκη του και με πρόταση της κας Ράικου και με ομόφωνη γνώμη των εφετών απηλλάγη από κάθε κατηγορία. Άργησε αυτή η αθώωση. Όλη η ομάδα της διοίκησης Νικολαΐδη σήμερα έκλεισε ο κύκλος και απηλλάγη. Το ίδιο συνέβη και με τον Θωμά Μαύρο, που επίσης απηλλάγη πανηγυρικά.

Το 2004 βρήκε 19 δις. χρέη. Το 2008 που αποχώρησε αφήνει 8 εκατ. ευρώ ρυθμισμένα και πληρώνει μια μέρα πριν αποχωρήσει την πρώτη δόση του 44 που ήταν 1,5 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή άφησε στη μετέπειτα διοίκηση 6,5 εκατ. ευρώ ρυθμισμένα χρέη.

Από μόνα τους τα νούμερα μιλάνε. Παραλαμβάνει 19, αφήνει 6,5 ρυθμισμένα και στη διάρκεια της θητείας του (που υπάρχει ειδική υπαγωγή του νόμου ότι ευθύνεται κάθε διοικούν πρόσωπο για όσα χρέη δημιουργήθηκαν επί της θητείας του) αποδείχθηκε στο Εφετείο ότι από τα 35 εκατ. που λέει το κατηγορητήριο τα χρέη που έγιναν επί εποχής Νικολαΐδη ήταν 1,512 εκατ. ευρώ.

Φεύγοντας λοιπόν ρυθμίζει τα 8 εκατ. και πληρώνει 1,5. εκατ. ευρώ. Μηδέν λοιπόν! Μηδέν και αριθμητικά».