Volley League: 6+1 tips για την κρίσιμη αναμέτρηση της ΑΕ Κομοτηνής με τον Παμβοχαϊκό (16:30, LIVE ThrakiSportS)

Με τον αγωνα ανάμεσα στην ΑΕ Κομοτηνής και τον Παμβοχαϊκό, που διεξάγεται το απόγευμα, ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Volley League.

Όπως πριν από κάθε παιχνίδι, το ThrakiSportS παρουσιάζει 6+1 tips για αυτόν τον κρίσιμο αγώνα:

1. Για την ΑΕ Κομοτηνής η αναμέτρηση αυτή συνιστά επιστροφή στην βολεϊκή δράση μετά από διακοπή 12 ημερών, αφού την περασμένη αγωνιστική είχε ρεπό. Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί Κυριακή στην Κομοτηνή, σε μια ώρα που οι φίλαθλοι έχουν συνηθίσει να είναι είτε σε ποδοσφαιρικά γήπεδα είτε σε μπασκετικά. Μάλιστα, την ώρα του αγώνα θα έχει σημαντικό παιχνίδι για την Γ’ Εθνική στο ΔΑΚ Κομοτηνής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Κοσμίου και Νέστο Χρυσούπολης, αγωνιστική δράση για την Β’ ΕΠΣ Θράκης αλλά και κρίσιμο ματς κορυφής για τον ΓΑΣ Κομοτηνή στο μπάσκετ.

2. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από εντός έδρας ήττες με 3-0 σετ. Η ΑΕ Κομοτηνής υπέστη το σοκ της ήττας από τον Ηρακλή πριν δύο εβδομάδες και είχε προηγηθεί αυτήν στην Κηφισιά, που σε συνδυασμό με τις τελευταίες νίκες της ΑΕΚ την έχουν φέρει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Σε 6 αγώνες έχει μία νίκη επί της ΑΕΚ στις 5/11 και 5 ήττες, αλλά ενδεχόμενη νίκη σήμερα θα την φέρει πάνω από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και εκτός τελευταίας δυάδας.

3. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της ΕΣΑΠ, η ομάδα της Ροδόπης θα έχει μία σημαντική αλλαγή. Ο Βραζιλιάνος πασαδόρος Μπερτασόνι αποχώρησε από την ομάδα και τη θέση του πήρε ο Θάνος Μαρούλης που επέστρεψε από την Γαλλία. Ωστόσο από την ΑΕ Κομοτηνής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση και υπάρχει σε κάποιους η εκτίμηση ότι ο βραζιλιάνος θα παίξει και αυτό το ματς και ακολούθως θα αποχωρήσει λύνοντας κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ομάδα.

4. Ο Παμβοχαϊκός σε επτά αγώνες έχει 11 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά από 3 νίκες και 4 ήττες. Προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μια από τις ήττες που έχει γνωρίσει φέτος είναι αυτή από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην Θράκη, όπου γενικά δεν έχει καλή παράδοση. Πάντως με την ΑΕ Κομοτηνής δεν υπάρχει προϊστορία, αφού όταν η ομάδα της Ροδόπης έπαιζε στην Α1 πριν δύο και τρεις δεκαετίες, δεν υπήρχε ο σύλλογος του Βραχατίου.

5. Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Κώστας Δεληκώστας αποτελεί πνευματικό πατέρα για τον προπονητή της ΑΕ Κομοτηνής Ηλία Κρεούζη. Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι κατά την άποψή του ο Παμβοχαϊκός υπερτερεί σε πολλούς τομείς αλλά διευκρίνισε ότι αυτό πρέπει να αποδειχτεί και στο γήπεδο. «Είναι ευκαιρία να πάρουμε μία νίκη που θα μας εδραιώσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας», λέει ο Δεληκώστας.

6. Από την πλευρά του, ο λίμπερο της Κομοτηνής Σταύρος Αρχοντούδης δήλωσε: «Δύο εβδομάδες δουλεύουμε πάνω στον τρόπο παιχνιδιου του Παμβοχαϊκού. Γνωρίζουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία και θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας γιατί είναι η κινητήριος δύναμη μας. Ειμαι πεπεισμένος πως η εικόνα μας απέναντι στον Ηρακλή ήταν μια κακή παρένθεση».

7. Η αναμέτρηση ξεκινά στο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου Κομοτηνής στις 16:30 και δεν θα έχει απευθείας τηλεοπτική κάλυψη παρά μόνο διαδικτυακή μέσα από το ThrakisportS. Διαιτητές έχουν οριστεί οι Δεληκωστίδης και Τζεπκινλής. Με το ματς αυτό ολοκληρώνεται η 9η αγωνιστική. Χθες ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα 3-0 την Κηφισιά, ο Παναθηναϊκός 3-2 με ανατροπή τον Φοίνικα Σύρου και η ΑΕΚ Αθηνών εύκολα με 3-0 τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Ρεπό έχουν ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής.