Γ’ Εθνική: Πρώτο ιστορικό ντέρμπι Ασπίδας-Λεύκιππου και εντός έδρας ματς κορυφής για ΓΑΣ Κομοτηνή (18:00, LIVE ThrakiSportS)

Το μεγάλο ντέρμπι της Ξάνθης ανάμεσα στην Ασπίδα και τον Λεύκιππο για την 8η αγωνιστική του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής ξεχωρίζει στο μπασκετικο πρόγραμμα της Κυριακής.

Είναι η πρώτη φορά που ο δυο ομάδες, που είναι κοινο μυστικό ότι δεν έχουν και τις καλυτερες σχέσεις μεταξύ τους, θα τεθούν αντιμέτωπες σε επίσημο αγώνα ανδρων και ενώ προηγήθηκαν δυο παιχνίδια το τελευταίο 7ημερο μεταξύ των δυο ομάδων σε εφηβικό και παιδικό πρωτάθλημα με ισάριθμες νίκες για την Ασπίδα.

Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι για τον Λεύκιππο μετά το διαζύγιο με τον Σωτήρη Κοκκινόπουλο και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον Παναγιώτη Αμοιρίδη. Τις δυο ομάδες χωρίζει βαθμολογικά ένας πόντος, αφού η μεν Ασπίδα έχει απολογισμό 4 νίκες και τρεις ήττες ενώ ο Λεύκιππος το αντίστροφο.

Οι δυο ομάδες έχουν ακολουθήσει αντίθετους βίους. Η μεν Ασπίδα πέρυσι ήταν στην Β’ Εθνική και υποβιβάστηκε, ο δε Λεύκιππος στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και προβιβάστηκε για να συναντηθούν στην Γ’ Εθνική. Το καλοκαίρι υπήρξαν κάποια φιλικά παιχνίδια ανάμεσα στους δυο συλλόγους με τον Λεύκιππο να σημειώνει δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πέρα από το ξανθιώτικο ντέρμπι, στο πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει άλλο ένα σημαντικό ματς στην Θράκη, το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε ΓΑΣ Κομοτηνή και Πολύγυρο. Το πρόγραμμα έχει ένα ακόμα ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Δέκα και Ευκαρπία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ης αγωνιστικής (τα παιχνίδια των ομάδων της Θράκης σε live ενημέρωση από το ThrakiSports):
ΓΣ Μακαμπή-Απόλλων Καλαμαριάς
Ασπίδα Ξάνθης-Λεύκιππος Ξάνθης
ΓΑΣ Κομοτηνή -ΑΟ Πολύγυρου
ΒΑΟ-ΑΣΑΑ Ζέφυρος
Δεκα – ΠΣ Ευκαρπίας
ΠΟ Ν. Μουδανιών-ΜΕΝΤ
Αίας Ευόσμου-Αστέρας Σίνδου

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΑΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ