Γ’ Εθνική: Επίκεντρο η Ξάνθη, ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για την 11η αγωνιστική (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα αγωνιστική με σπουδαίες αναμετρήσεις στην κορυφή αλλά κυρίως στην ουρά της βαθμολογίας θα είναι η 11η, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης.

Αυλαία της αγωνιστικής είχαμε το Σάββατο στην Ξάνθη, όπου στην μάχη της τρίτης θέσης Αρης Αβάτου και Αετός Ορφανού έμειναν στο μηδέν. Μπορεί περιπου την ίδια ο ΆΟ Ξάνθης να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στα Πηγαδια, ωστόσο μισή ώρα νωρίτερα λιγα χιλιομετρα πιο δίπλα έχουμε ενα σημαντικό αγώνα παραμονής. Στο Θρακιώτικο ντέρμπι παραμονής, όπου η Ασπίδα Ξάνθης υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στο ΔΑΚ Ξάνθης, τις δυο ομάδες με τις χειρότερες εντός και εκτός έδρας επιδόσεις αντίστοιχα.

Πρόωρος τελικός για την Ασπίδα Ξάνθης (7 βαθμοί), είναι ο αγώνας απέναντι σε μια ομάδα όπως ο Εθνικός (9 βαθμοί) φορμαρισμένη και με παρόμοιους στόχους. Η Ασπίδα που και την επομενη εβδομαδα αγωνίζεται στην Ξάνθη φιλοξενωντας το Παραλίμνιο, είναι η ομάδα με την μικρότερη εντός έδρας συγκομιδή και μια νίκη σε 4 μόλις εντός έδρας παιχνίδια (1-0-3, 2-10 τέρματα στο ΔΑΚ Ξάνθης), μετά την ισοπαλία στο Καλαμπάκι θέλει το τρίποντο ώστε να προσπερασει τους Εβρίτες. Ο Χρήστος Σαμαράς θα εχει στην αποστολή τον Κοντογιαννίδη αλλά θα έχει και πάλι σημαντικές απουσίες (Σαμαρά, Χατζηπαρασκευά, Θεοφυλάκη, Χατζηγεωργίου, Μπαργκάν). Αναλυτικά η αποστολή της Ασπίδας Ξάνθης απαρτίζεται από τους Δεμένικο, Κασαμπαλή, Ανδρέου, Δογανίδη, Ζώτο, Βαγιάνο, Κατσή, Κοντογιαννίδη, Κούπα, Κυριαζίδη, Μαλαδένη, Μερακλή, Νικολούδη, Νταμπανλή, Παπαδόπουλο, Πεντεζίδη, Σάββογλου, Χριστοφορίδη.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μετά τις 2 σερί εντός έδρας τρίποντα ανέβηκε για πρωτη φορά στην 10η θέση και θέλει νέα νίκη ώστε να ανέβει για πρωτη φορά εκτός ζώνης υποβιβασμού προσπερνώντας το Παραλίμνιο. Οι Εβρίτες ωστόσο σε 5 αγώνες έχουν ισάριθμες ήττες και πρέπει να ξεπεράσουν αυτήν την αδυναμία τους εκτός Αλεξανδρούπολης (0-0-5, 4-13 τέρματα εκτός έδρας). Ο Μιχάλης Φλώρος εχει προβλήματα στην αμυνα αφού απουσιαζουν οι Τσαπάνης και Σωτηράκης, αλλα και ο Κολονερος. Αναλυτικά, την αποστολή του Εθνικού απαρτίζουν οι Αρβανίτης, Μπαμπλής, Δορουγιδένης, Λυμπέρης, Λίτσιος, Γκουντενούδης, Μαλτέζος, Κούπας, Πατσιώρας, Γκαϊδατζής, Αγοράκης, Καρακασίδης, Γκαβανόζης, Μαρασλής, Γεωργαντζόπουλος, Πεταλωτής, Καλονέρος, Δεδελούδης, Σιδηρόπουλος. Ο αγώνας δεν προσφερεται για στοιχηματισμό.

Ο Ορφέας Ξανθης (17 βαθμοί) θα αντιμετωπίσει τον περσινό πρωταθλητή του ομίλου Απόλλωνα Παραλιμνίου που καίγεται για την νίκη αφού με 11 βαθμούς βρίσκεται μόλις 2 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα της Ξάνθης έχει μια νίκη στα τελευταία της 5 παιχνιδια και επεσε από την κορυφή στην 5η θέση. Εκτός έδρας μετρά 3 σερί ήττες και θέλει να επιστρεψει στα θετικά αποτελέσματα μετα τα πρωτα διπλά στο ξεκινημα του πρωταθλήματος (2-0-3, 6-9 τέρματα εκτός έδρας). Ο Μπάμπης Χατζημεστής δεν θα εχει στην αποστολή τους τιμωρημένους Χιντ Ιμερ και Ηλία Μακράκη, τον τραυματία Θοδωρο Τορομανιδη που προσεχώς θα ξαναεγχειριστει στην μύτη, ενώ επιστρεφει ο Χακη Τζαμπαζ. Την αποστολή αποτελούν οι Ρούφος, Χακή Τζαμπάζ, Χατζηπαπα, Χασάνογλου, Κατρανίτσας, Β. Καραγκιόζης, Γ. Καραγκιόζης, Μπουνταγκίδης, Γ. Μαυρόπουλος, Μουμίνογλου, Πασχαλάκης, Λ. Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ, Ξαντινιδης, Λαζαρίδης και οι νεαροί Ζιγκολάρι, Καλλίδης, Μπαϊρακτάρ. Ο αγώνας προσφερεται για στοιχηματισμό, όπου φαβορί εμφανίζονται οι γηπεδούχοι, περσινοί πρωταθλητές του πρώτου ομίλου. Η απόδοση είναι στο 1.88 ενώ αντίθετα η ισοπαλία δίνεται στο 3.25 και το διπλό στο 3.85.

Τέλος ο νεανικός ΠΑΟΚ Κοσμίου (7 βαθμοί) που μετρά 4 σερί ήττες φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Νέστο Χρυσούπολης του Ξανθιωτη προπονητή Κυριακου Κετσιεμενίδη που δεν θα έχει εκτός του Τζαμπέγια τους Αρετά και Αλέξη Μελισσόπουλο. Ο Νέστος (24 βαθμοί) εχει 4 σερί νίκες, είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος και θέλει να συνεχίσει με νίκη και να πάρει το τέταρτο εκτός Χρυσούπολης διπλό, ώστε να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος πάνω από την δεύτερη Καβαλα που τον καταδιώκει και φιλοξενεί το Καλαμπάκι. Μόλις μια ομάδα έχει πετύχει κάτι αντίστοιχο στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, τη σεζόν 2013-14  ασυναγώνιστος για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής Άρης της περιόδου 2015-16, έχοντας 14 αγωνιστικές αήττητος, ενω μόνο ο Απόλλων Καλαμαριάς της επόμενης περιόδου (2016-17)  είχε ξεκινήσει τότε με την ήττα 3-0 στα χαρτιά από την Α.Ε. Ποντίων Βατολάκκου, ωστόσο στη διάρκεια της σεζόν έμεινε αήττητος για 23 αγωνιστικές, εξασφαλίζοντας με άνεση την πρώτη θέση και την άνοδο στη Football League.

Το Κόσμιο και ο προπονητής του Σάββας Αϊβάζης αντιμετωπίζει τρια σημαντικα προβλήματα κυρίως στην άμυνα με τις απουσίες των Ζαγγουλου, Δημοσθένους και του τερματοφύλακα Κεχαγιά, ωστόσο θέλουν να κανουν ζημιά στους Καβαλιώτες και να πάρουν βαθμό ή βαθμούς στο ΔΑΚ αφού μετρού δυο σερί ήττες (2-0-3, 7-10 τέρματα εντός). Οι «εκλεκτοί» του Σάββα Αϊβάζη για την αναμέτρηση είναι οι Δεληγιάννης, Ράπτης, Νάνος, Τριάντος, Τζατζανάς, Πλασταράς, Τάτσιος, Βούλγαρης, Χατζητουλούσης, Ταχτσόγλου, Κυριακόπουλος, Μαυράκης, Λεβεντέλλης, Στοΐνοβιτς, Βουλγαρίδης, Ρουμπιές, Γιαννακόπουλος, Σεϊδάν Μαμούτ, Ξενάκης, Καρασιούνας. Τα προγνωστικά δεν είναι με το μέρος των Ροδοπιτών, αφού οι στοιχηματικές δίνουν ακλόνητο φαβορί την ομάδα της Καβάλας. Η νίκη του Νέστου έχει απόδοση 1.26 έναντι 4.85 της ισοπαλίας και 9.50 της νίκης της πρωταθλήτριας ομάδας της Ροδόπης.

Η επόμενη 12η αγωνιστική (16/12): Ασπίδα Ξάνθης – Απόλλων Παραλιμνίου, Ορφέας Ξάνθης – ΠΑΟΚ Κοσμίου, Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Καβάλα, Νέστος Χρυσούπολης – Εθνικός Σιδηροκάστρου, Α.Ε. Καλαμπακίου – Κεραυνός Πέρνης, Πανσερραϊκός – Αετός Ορφανού, Αλέξανδρος Κιλκίς – Άρης Αβάτου

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο της Γ’ Εθνικής και οι διαιτητές που έχουν οριστεί (όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 15:00 και όπως συμβαίνει έξι χρόνια τώρα θα έχετε απευθείας ενημέρωση από το ThrakiSportS):

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (Κυριακή 9/11, Ώρα 15:00)

Απόλλων Παραλιμνίου – Ορφέας Ξάνθης, Μαυρίδης, Δεμερτζής, Μίλτσης (Πέλλας)

Ασπίδα Ξάνθης – Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Κακουλίδης, Δανδανίδης, Καραγιάννης (Θράκης)

ΠΑΟ Κοσμίου – Νέστος Χρυσούπολης, Κεφίλης, Τερζόπουλος (Έβρου), Κυριαζής (Θεσσαλίας)

Καβάλα – Α.Ε. Καλαμπακίου, Κεφαλάς, Αναστασιάδης, Σακκός (Σερρών)

Εθνικός Σιδηροκάστρου – Πανσερραϊκός, Μπουτσίκος, Ανδρέου, Τσεχελίδης (Μακεδονίας)

Κεραυνός Πέρνης – Αλέξανδρος Κιλκίς, Γεωργιτσόπουλος, Παστιάδης, Κοτανίδου (Δράμας)

(8/12) Άρης Αβάτου – Αετός Ορφανού 0-0

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ME ENA KΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ