Καμάρωσε την Βούλα Παπαχρήστου ως κορυφαία αθλήτρια των Βαλκανίων για το 2018 ο Λάζαρος Χαριτωνίδης

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα εις τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου αναδείχθηκε κορυφαία γυναίκα αθλήτρια στα Βαλκάνια για το 2018 και τιμήθηκε στο γκαλά της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Τιτάνια της Αθήνας, λίγα μέτρα μακριά από το επίκεντρο των διαδηλώσεων και των επεισοδίων που τις σημάδεψαν για την 10η επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παρών μάλιστα στην εκδήλωση ο πρόεδρος της IAAF Σεμπάστιαν Κόου και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου Αρνε Χάνσεν και φυσικά ο οικοδεσπότης πρόεδρος της ΑΒΑF Ντόμπριν Καραμαρίνοφ, μέλη των ομοσπονδιών της Ένωσης των Βαλκανίων. Την βράβευση της Βούλας Παπαχρήστου παρακολούθησε από κοντά και ο ιδιαίτερα υπερήφανος για τις επιτυχίες της Ξανθιώτης σύζυγός της Λάζαρος Χαριτωνίδης καθώς και ο προπονητής της Γκεόργκι Πομάσκι. Μάλιστα, μετά την βράβευση, ο Λάζαρος ανέλαβε χρέη… φωτογράφου της Βούλας με τον προπονητή της, στιγμή που κατέγραψε ο φακός του ThrakiSportS (μαζί με πολλά άλλα παρασκήνια που θα μεταφέρουμε σε επόμενες αναρτήσεις).

Η Βούλα Παπαχρήστου έκανε πολύ καλή σεζόν με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Πέρα από την Βούλα Παπαχρήστου, τιμήθηκε ως κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων ο Ραμιλ Γκουλίεβ από την Τουρκία. Στην ίδια διοργάνωση ο Τούρκος σπρίντερ, ο οποίος έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως ένας εκ των κορυφαίων, τερμάτισε σε 19.76 τα 200 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Ουκρανός σφυροβόλος Μιχαίλο Κόχαν, ασημένιος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε αναδείχθηκε κορυφαίος ανερχόμενος αθλητής, ενώ τον αντίστοιχο τίτλο στις γυναίκες απέσπασε η Βουλγάρα Αλεξάνδρα Νάτσεβα , νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο τριπλούν και δεύτερη στο ίδιο αγώνισμα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στο Γκιορ.