Super League: Μια 11άδα tips για τον αγώνα της Ξάνθης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (19:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ σε ένα από τα πολύ μεγάλα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Όπως πριν από κάθε μεγάλο ματς, το ThrakiSportS σας παρουσιάζει μια 11άδα tips για την αναμέτρηση ώστε να είστε διαβασμένοι όσοι την παρακολουθήσετε:

1. H AEK προέρχεται από τέσσερις ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια της, δύο στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη. Συνεπώς για αυτήν η νίκη επί της Ξάνθης είναι μονόδρομος για να προσπαθήσει να ανασυνταχθεί και να αποφύγει περαιτέρω βαθμολογική υποχώρηση.

2. Η Ξάνθη εντυπωσιάζει με την φετινή της παρουσία, καθώς είναι μια ομάδα που χάνει δύσκολα. Ωστόσο ηττήθηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια της με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, αλλά παραμένει σε σταθερή πορεία και μάλιστα βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από την ΑΕΚ.

3. Συπεπώς, τυχόν νίκη της ΑΕΚ θα φέρει πάνω από την Ξάνθη στη βαθμολογία ενώ οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα φέρει την Ένωση κάτω από την Ξάνθη και ενδεχομένως τον Ουζουνίδη στην έξοδο από τον πάγκο της πρωταθλήτριας Ελλάδος, καθώς παρά τις διαψεύσεις που υπάρχουν από την πλευρά της ΑΕΚ το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από μερίδα των μίντια και του κόσμου είναι εξαιρετικά βαρύ για τον Εβρίτη τεχνικό.

4. Τα τέσσερα παιχνίδια που δίνει τον Δεκέμβρη η “Ένωση” είναι με ομάδες της περιφέρειας, τρία εντός και ένα εκτός έδρας. Η αρχή γίνεται με αυτό της Ξάνθης. Το απόλυτο ως το τέλος του γύρου θα είναι ένα καλό τονωτικό για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

5. Η Ξάνθη από την πλευρά της έχει δύο ήττες συνολικά στα 15 προηγούμενα παιχνίδια της για το πρωτάθλημα, αλλά είναι στα δύο τελευταία παιχνίδια. Έχει χάσει μόνο στην Τούμπα στις πέντε φετινές εξόδους της, ενώ στα υπόλοιπα ματς έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

6. Βέβαια το πρόβλημα για την Ξάνθη είναι ότι παίζει σε μια έδρα… Γολγοθά στην ιστορία της. Έχει επισκεφθεί την έδρα της ΑΕΚ, είτε μιλάμε για ΟΑΚΑ είτε παλιότερα για Νέα Φιλαδέλφεια, συνολικά 27 φορές και ποτέ δεν την έχει νικήσει. Συνολικά ανεξαρτητως έδρας έχουμε 31 νίκες για την ΑΕΚ, 18 ισοπαλίες και μόλις 5 νίκες για την Ξάνθη. Ανεξάρτητα από την έδρα, η ΑΕΚ δεν έχει χάσει τα οκτώ τελευταία επίσημα μεταξύ τους, έχοντας κερδίσει τα πέντε από αυτά. Μάλιστα η ΑΕΚ έχει νικήσει και τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους ματς στην Αθήνα, έχοντας πετύχει από τέσσερα γκολ στα δύο τελευταία.

7. Η πρώτη εμπειρία της Ξάνθης από την ΑΕΚ δεν ήταν και τόσο ευχάριστη. Στις 10 Δεκεμβρίου 1989 την επισκέφτηκε στο “Νίκος Γκούμας”, σε ένα παιχνίδι που αποδείχτηκε εφιαλτικό. Η ΑΕΚ πέτυχε οκτώ γκολ και η άμυνα της Ξάνθης, όπου έπαιζαν ο σημερινός προπονητής της Ενωσης Μαρίνος Ουζουνίδης και ο πρώην παίκτης και προπονητής της Νίκος Κωστένογλου, πέρασε δύσκολες στιγμές.

8. Η ισοπαλία που πήρε η Ξάνθη τον Ιανουάριο του 2012 είναι η μοναδική αναμέτρηση από τις εννέα τελευταίες επισκέψεις της για αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ στην Αθήνα, στην οποία απέφυγε την ήττα. Με γηπεδούχο την ΑΕΚ έχουμε σε 27 παιχνίδια 22 νίκες για την Ενωση και 5 ισοπαλίες, καμία νίκη για την Ξάνθη.

9. Από την αποστολή της ΑΕΚ για την Αθήνα απουσιάζουν ο τιμωρημένος Δήμος Μπαξεβανίδης και ο τραυματίας Σαλιμό Σιλά, όπως και οι επίσης τραυματίες Βασίλης Φασίδης και Πάμλπο Ντε Λούκας. Συνολικά την αποστολή απαρτίζουν 18 ποδοσφαιριστές και μπορείτε να την διαβάσετε με ένα κλικ ΕΔΩ.

10. Το απόγευμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ. Θεωρητικά το μοναδικό πρόβλημα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι ο Έρικ Μοράν που αντιμετωπίζει μια γαστρεντερίτιδα και δε συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των κιτρινόμαυρων. Ο Εβρίτης κοουτς άφησε εκτός αποστολής και τους τρεις «κομμένους», Σιμόες, Μπακασέτα και Λαμπρόπουλο, ενώ συμπεριέλαβε στην 20μελή αποστολή τον Αλμπάνη, αλλά και τον πρώην Ξανθιώτη Στράτο Σβαρνα όπως φυσικά και τον Πέτρο Μάνταλο. Αναλυτικά η αποστολή της Ένωσης με ένα κλικ ΕΔΩ.

11. Διαιτητής του αγώνα μετά τον αιφνίδιο τραυματισμό του αρχικά ορισθέντος Πραξιτέλη Ζαχαριάδη ορίστηκε ο Φώτης Φωτιάδης. Βοηθοί του θα είναι οι Ακρίβος και Σίπκας, ενώ τέταρτος ο Τζήλος. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 19:30 και ολοκληρώνει το πρόγραμμα της Κυριακής, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να αγωνίζονται την Δευτέρα. Ήδη από το Σάββατο είχαμε τις ισοπαλίες στα ματς ΠΑΣ Γιάννενα – ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης – Ατρόμητος ενώ η Ξάνθη νίκησε εύκολα 4-2 τον Πανιώνιο. Ο αγώνας ΑΕΚ – Ξάνθη θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports και φυσικά διαδικτυακή live ενημέρωση από το ThrakiSportS.