Euro 2020: «Σκουάτρα Ατζούρα», Βοσνία και άλλες τρεις υποψήφιες για να έρθουν στα Πηγάδια αν οριστεί η Ξάνθη έδρα της Εθνικής

 

Παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις θα βρει απέναντί της η Εθνική Ελλάδας στην προσπάθειά της να δώσει το παρών στα τελικά του EURO 2020, ένα έργο που αντικειμενικά χαρακτηρίζεται δύσκολο.

Η Εθνική Ελλάδας κληρώθηκε στον 10ο όμιλο μαζί με την Ιταλία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Φινλανδία, την Αρμενία και το Λιχτενστάιν.

Υπενθυμίζεται ότι κάποια από τα εντός έδρας παιχνίδια υπάρχει ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν στην Ξάνθη, εφόσον επιλεγούν τα Πηγάδια ως μια από τις έδρες που θα δηλώσει η Εθνική.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κύπρου καλείται να υπερκεράσει τα εμπόδια του Βελγίου, της Ρωσίας, της Σκοτίας, του Καζακστάν και του Σαν Μαρίνο.

Κατά τα άλλα, ξεχωρίζει το ζευγάρι Ολλανδίας και Γερμανίας που θα είναι στον ίδιο όμιλο. Η Γερμανία, η ομάδα που όλοι ήθελαν να αποφύγουν μετά τις άσχημες εμφανίσεις της στο Nations League που την έβαλαν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, θα αντιμετωπίσει επίσης τη Βόρεια Ιρλανδία, την Εσθονία και τη Λευκορωσία στον τρίτο όμιλο.

Οι κάτοχοι του τροπαίου Πορτογάλοι θα βρουν απέναντί τους στον δεύτερο όμιλο την Ουκρανία και τη Σερβία, ενώ η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία θα αγωνιστεί στο πλαίσιο του ογδόου ομίλου με την Ισλανδία και την Τουρκία.

Στον έκτο όμιλο η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία θα αγωνιστεί με τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία, ενώ στον πρώτο η οικοδέσποινα του τελικού και εξαιρετικά φορμαρισμένη Αγγλία κοντράρεται μεταξύ άλλων με την Τσεχία και τη Βουλγαρία.

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν τον επόμενο Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο. Το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης θα πάει στους δύο πρώτους κάθε ομίλου, ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες θα προκύψουν από τους αγώνες της τελικής φάσης του Nations League τον Μάρτιο του 2020.

Η ιδιαιτερότητα του EURO 2020 είναι ότι η τελική του φάση δεν θα διεξαχθεί σε μία χώρα (γι’ αυτό και δεν υπάρχει διοργανώτρια), αλλά σε δώδεκα πόλεις (Λονδίνο, Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Κοπεγχάγη, Γλασκώβη, Μόναχο, Ρώμη και Αγία Πετρούπολη), ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο.