Super League: Μάκης Τζάτζος για Γιουνές, Κολάσο, Παντελίδη, Άρη και Ξάνθη

 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη και της Ξάνθης, Mάκης Τζάτζος μίλησε για την πορεία του Άρη αλλά για τον μεγάλο πρωταγωνιστή των «κιτρίνων»  Χαμζά Γιουνές, τον παρεξηγημενο Νικολά Κολάσο και φυσικά για την αγαπημένη του Ξάνθη.

Αναλυτικά είπε στο Yellow Radio για την εποχή που ήταν στον Άρη: «Κάναμε πολλούς φίλους και έχω πολύ καλές σχέσεις με τους φιλάθλους του Άρη. Παρ’ όλα αυτά θα μπορούσα να δώσω περισσότερα πράγματα. Δεν έκανα όσα μπορούσα στον Άρη».

Για τον Γιουνές ανέφερε: «Εγώ τον Γιουνές τον έβλεπα σε όλα τα παιχνίδια, μου αρέσει πολύ. Στην περιοχή έχει την δεινότητα αλλά παίζει για την ομάδα. Δεν θα κοιτάξει να πάρει μόνο τις ευκαιρίες. Επειδή ήρθε αργά στην προετοιμασία έχασε κάποιο διάστημα. Επειδή και το κορμί του είναι τέτοιο θέλει περισσότερο χρόνο από τους άλλους.
Τα γκολ ήταν παλικαρίσια και βοηθάνε στην ψυχολογία της ομάδας. Είναι γκολ που δίνουν ψυχολογία και στην ομάδα και στον ποδοσφαιριστή. Είχε ένα χάρισμα. Το χάρισμα του γκολ είναι θετικό για έναν επιθετικό. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει συνεχή προπόνηση και δουλειά. Είναι παίκτης ψυχολογίας».

Για την γνωριμία του με τον Γιουνές σχολίασε: «Στην Ξάνθη τον είχα έναν χρόνο και τον έβλεπα. Είχα πει και στον πρόεδρο ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή. Στο φιλικό με την Ξάνθη. Κάποιοι παίκτες μου άρεσαν πολύ. Ο Ματέο μου άρεσε και ο Γκάμα. Γενικά μου άρεσε όλος ο Άρης. Προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής. Μου αρέσει πολύ πως παίζει. Θέλει υπομονή από όλους γιατί είναι μια καινούρια ομάδα που φτιάχτηκε τον Ιούνιο. Υπομονή από όλους και κυρίως από τον κόσμο».

Για την πορεία του Άρη είπε: «Τον παίκτη αυτόν τον θέλεις κοντά στην περιοχή αν πάρει κάποιες ευκαιρίες θα βάλει το γκολ. Ο Άρης δημιουργεί φάσεις. Τώρα θα είναι πιο απελευθερωμένος και πιστεύω θα ξεκλειδώσει. Είμαι ευχαριστημένος με την πορεία του Άρη. Τα ματς με Π.Α.Ο.Κ και Ολυμπιακό, ήταν παιχνίδια που δεν άξιζε να τα χάσει. Ο Άρης πρέπει να χτίσει πάνω στην καλή κατάσταση που βρίσκεται. Ο κόσμος έδειξε διάθεση να στηρίξει την ομάδα. Πρέπει να βλέπεις ποιο είναι το πραγματικά δύσκολο. Αν δεις ότι μπορούσες να νικήσεις πρέπει να μετριάζεται η πίκρα της ήττας».

Για τις 4 ήττες ανέφερε: «Συμφωνώ ότι ήταν βαριές και δεν διαφωνώ στο να γίνει αλλαγή στην ομάδα. Ο πρόεδρος έφτιαξε την ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι έφτιαξε μια πολύ ωραία ομάδα. Και αγωνιστικά συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες. Χθες έβλεπαν τον Άρη και φίλαθλοι άλλων ομάδων ευχάριστα».

Για την αλλαγή του προπονητή σχολίασε: «Εγώ εκτιμώ τον Σάββα Παντελίδη. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου με καθαρή ματιά και καθαρό πλάνο. Είναι σοβαρός στις δηλώσεις του και έχει κάνει δουλειά. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του ο ερχομός του στον Άρη. Έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Για να παίξεις επιθετικά έτσι πρέπει να είναι και η φιλοσοφία της ομάδας».

Για το πως βλέπει την πορεία του Άρη με τον Παντελίδη ανέφερε: «Είναι ευχής έργον να εκμεταλλευτεί όλους τους παίκτες. Ίσως έχουν και άλλοι παίκτες την ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Ο Κολάσο για παράδειγμα, δεν γίνεται να μην είναι καλός παίκτης. Δεν έχω προσωπική σχέση αλλά έχουμε γνωριστεί. Όταν ήμουν στην Καρδίτσα στην Β εθνική, ήθελα να τον πάρω στην αρχή της καριέρας του. Η εικόνα που βγάζει στον πάγκο και στη συνέντευξη σε κάνει να νιώθεις μια εκτίμηση στο πρόσωπο του».

Για τον κόσμο του Άρη ειπε: Είναι ευκαιρία φέτος να γεμίζει το γήπεδο και η ομάδα να πατήσει καλά στα πόδια της. Είναι μια χρονιά μεταβατική. Να χτίσουμε για κάτι καλύτερο και να ξεπεράσουμε τη μιζέρια των τεσσάρων χρόνων. Σαν φίλαθλος απέξω τα μετράω και αυτά. Προτιμώ να μην έχει χρέη η ομάδα, η λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος να είναι σωστή και η ομάδα να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη. Έχει κόσμο, η διοίκηση στηρίζει αυτό το πρότζεκτ.

Για τη διαχείριση της νίκης και της ήττας σχολίασε: «Στην αποτυχία πρέπει να ξέρεις που πατάς. Δεν θα είναι και η καταστροφή του κόσμου αν η ομάδα δεν βγει Ευρώπη. Προτιμώ μια σταθερή άνοδο από μια έξοδο στην Ευρώπη σαν πυροτέχνημα. Τα τμήματα υποδομής αρχίζουν να δουλεύουν ακόμη καλύτερα. Ο ενθουσιασμός μας πρέπει να είναι συγκρατημένος και να μην απογοητευόμαστε. Με Π.Α.Ο.Κ και Ολυμπιακό ήμουν ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές».

Για την Ξάνθη είπε: «Είναι δύσκολα να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί υψηλές θέσεις γιατί έχει συγκεκριμένο μπάτζετ και ρόστερ. Έχει καταφέρει με αυτό το μπάτζετ να παίζει στα όρια της ομάδας και να διεκδικεί πράγματα».