«Έφτυσε κατάμουτρα» τους Εβρίτες και τώρα έρχεται για διήμερη περιοδεία στον Έβρο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και η συνοδεία του

 

Διήμερο ταξιδάκι στον Έβρο με την αφορμή της διεξαγωγής συγκεντρωτικών προπονήσεων των κλιμακίων των προεθνικών ομάδων πραγματοποιεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

Δεν είναι μόνος του. Συνοδεύεται από τον ταμία της Ομοσπονδίας, Τάκη Καβαλιεράκη, τον διευθυντή Περικλή Μπακοδήμο και τους ομοσπονδιακούς προπονητές Παναγιώτη Λακασά και Γιώργο Μπακοδήμο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, την Πέμπτη 29/11 βρέθηκαν στην Καβάλα, σήμερα Παρασκευή 30/11 θα βρεθούν σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα (όπου υπάρχει προγραμματισμένη συγκεντρωτική) ενώ το Σάββατο θα πάνε στις Φέρες (για τις επόμενες συγκεντρωτικές) και την Κυριακή θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη. Δεν αναφέρεται, αλλά θεωρείται λογικό και αυτονόητο δεδομένης της παρουσίας τους στην περιοχή, ότι θα δουν και τον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Ολυμπιακός για την 8η αγωνιστική της Volley League (άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Καραμπέτσος ήταν για πολλά χρόνια και γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Πειραιά).

Επίσης δεν αναφέρεται, αλλά όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ και η υπόλοιπη κουστωδία θα αναφερθούν στη μεγάλη σημασία που έχει ο Έβρος για το ελληνικό βόλεϊ, στους πολλούς παίκτες που έχει βγάλει η περιοχή και στο γεγονός ότι φιλοδοξούν να φέρουν μεγάλες διοργανώσεις στην περιοχή. Άλλωστε πρόσφατα η Ελλάδα απέκτησε την συνδιοργάνωση του Ευρωπαϊκού Παίδων και ήδη έχει υπάρξει βουλευτικό αίτημα να διεξαχθούν οι αγώνες στον Έβρο, ενώ και η ΕΟΠΕ πολύ θα ήθελε ενδεχομένως να συμβεί αυτό, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα δεχθούν να πληρώσουν όλα τα έξοδα τα… «κορόιδα», δηλαδή οι Εβρίτες. Όπως δηλαδή συνέβη το καλοκαίρι με την Εθνική Ανδρών.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι η Εθνική Ανδρών για περίπου ενάμισι μήνα φιλοξενήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί πραγματοποίησε την προετοιμασία της, εκεί πραγματοποίησε τα φιλικά της, εκεί έδωσε και τους δυο πρώτους κρίσιμους εντός έδρας αγώνες με Λουξεμβούργο και Αζερμπαϊτζάν, επιτυγχάνοντας νίκες και εξασφαλίζοντας σε συνδυασμό με τα εκτός έδρας αποτελέσματα την πρόκριση, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος. Παραμονές εκείνων των αγώνων, ο ταμίας της ΕΟΠΕ Τάκης Καβαλιεράκης που συνοδεύει και τώρα τον Καραμπέτσο στον Έβρο, είχε αναφέρει στην συνέντευξη Τύπου: «Εκ μέρους του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Καραμπέτσου ευχαριστούμε τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για την μεγάλη βοήθεια που μας προσέφερε. Αν δεν υπήρχε αυτή η βοήθεια, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε ως Ομοσπονδία να αντεπεξέλθουμε».

Με αλλα λόγια, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πλήρωσε για να έρθει η Εθνική επί σχεδόν ενάμισι μήνα στην Αλεξανδρούπολη, την φιλοξένησε σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία της εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου, πλήρωσε τα φαγητά της, διέθεσε το γήπεδο για προπονήσεις. Και καλά έκανε. Αυτονόητη υποχρέωση όλων είναι η διευκόλυνση της Εθνικής και της κάθε Εθνικής. Από τότε μάλιστα οι διεθνείς αλλά και ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ανδρεόπουλος είχαν δηλώσει ότι θα ζητούσαν από την ΕΟΠΕ να διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη και το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα είναι μια γιορτή για την επιστροφή της Εθνικής Ανδρών σε τελική φάση Ευρωβόλεϊ μετά από μια δεκαετία. Και πάνω – κάτω όλοι θεωρούσαν δεδομένο ότι αυτό θα συμβεί προς τιμήν της πόλης που στήριξε και οικονομικά την Εθνική.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς ότι σε ένδειξη ευγνωμοσύνης η ΕΟΠΕ θα φρόντιζε αυτό το τρίτο και τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Ευρωβόλεϊ, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα για την πρόκριση, να διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη που μέσα στο κατακαλόκαιρο ο κόσμος της αγκάλιασε την Εθνική και βοήθησε με τον τρόπο του σε αυτήν την πρόκριση. Αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχει πλέον η ανάγκη του Δήμου για προετοιμασία κλπ κλπ, η ΕΟΠΕ αποφάσισε να… φτύσει κατάμουτρα την Αλεξανδρούπολη, τους Αλεξανδρουπολίτες και τους Θρακιώτες γενικότερα και όρισε τον αγώνα που θα σφραγίσει μετά από 10 χρόνια την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας σε Ευρωβόλεϊ, να διεξαχθεί στην… Αθήνα.

Πρόκειται για την αναμέτρηση με την Σουηδία, μια ομάδα που γεμίζει ιδιαίτερες αναμνήσεις του φίλους του βόλεϊ, αφού την Σουηδία είχαμε νικήσει πριν 31 χρόνια στον μικρό τελικό του Ευρωβόλεϊ της Γάνδης εξασφαλίζοντας το χάλκινο μετάλλιο και τη μοναδική παρουσία σε βάθρο της Εθνικής Ανδρών. Αυτός ο αγώνας λοιπόν ορίστηκε για το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στις 19:00 το βράδυ στο κλειστό της Γλυφάδας, όπου ζήτημα είναι αν θα πάνε οι συγγενείς και οι φίλοι των διεθνών μας, την στιγμή που όλοι είχαν να λένε για την ζεστή ατμόσφαιρα που επιφύλαξαν οι Αλεξανδρουπολίτες στην Εθνική Ομάδα (και το οποίο έζησε και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ προσωπικά στο ματς με το Αζερμπαϊτζάν).

Όπως έχει ξαναγράψει το ThrakiSportS, αν μη τι άλλο, πρόκειται για απόφαση που αποτελεί προσβολή της ΕΟΠΕ για τους Εβρίτες και αφήνει εκτεθειμένο και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος δεν είχε φροντίσει να διασφαλίσει ότι θα διεξαχθεί στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ο συγκεκριμένος αγώνας, παρά τα χιλιάδες ευρώ που έχει ξοδέψει για να φιλοξενήσει την προετοιμασία και τους πρώτους αγώνες της Εθνικής Ομάδας με σαφώς λιγότερο «εμπορικούς» αντιπάλους. Θα έχει ενδιαφέρον αν θα αισθανθεί την ανάγκη να απολογηθεί για αυτήν την επιλογή ο Γιώργος Καραμπέτσος και οι συνοδοί του, κατά την διήμερη παραμονή τους στον (πάντα φιλόξενο για αυτούς) Έβρο…