Έτοιμος για διάκριση στο Ευρωπαϊκό της Ισπανίας Εβρίτης που λόγω γραφειοκρατίας δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα!!!

 

Ένας Εβρίτης, ο Κωνσταντίνος Αραμπατζής, συμμετέχει στο European Taekwondo Championship 2018 που αρχίζει σήμερα στην Ισπανία και είναι έτοιμος για διάκριση στην κατηγορία έως 61 κιλά, όπου μετέχουν 30 αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη.

Ο νεαρός Κωνσταντίνος, που κατάγεται από το χωριό Παλιούρι Διδυμοτείχου και είναι αθλητής στον σύλλογο “Πρόμαχος Ορεστιάδας”, με προπονητές τον Χρήστο Ορμανλίδη και τη Τζένη Ελευθεριάδου, δεν θα μπορέσει ωστόσο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, αλλά θα αγωνιστεί ως… μεμονωμένος αθλητής. Κι αυτό θα γίνει για πρώτη φορά σε αγώνες τόσο κορυφαίου επιπέδου. Ένας αθλητής δηλαδή να αγωνιστεί ως μεμονωμένος, χωρίς να εκπροσωπεί συγκεκριμένο χώρα.

«Αυτό συνέβη γιατί υπήρξε ένα απίστευτο γραφειοκρατικό μπλέξιμο μέχρι να φτάσουμε στους αγώνες και υπήρχε κίνδυνος ακόμα και να μην καταφέρει να πάρει μέρος σ’ αυτή την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και να ζήσει την μοναδική εμπειρία», γράφει το evros-news, που αποκαλύπτει και τις πτυχές της περίεργης αυτής υπόθεσης που είναι δεδομένο ότι θα τραβήξει τα πανελλαδικά βλέμματα αν ο νεαρός πάει καλά στους αγώνες του στην Ισπανία.

Οι γονείς του νεαρού αθλητή μετακόμισαν στην Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους και ο ίδιος συνεχίζει εκεί το αγαπημένο του άθλημα, το Ταεκβοντό, με πολύ επιτυχία. Επειδή όμως δεν είναι πλέον στην Ελλάδα, δεν υπήρχε δυνατότητα να ανήκει στην Εθνική Ομάδα. Ούτε όμως με την σημαία της Γερμανίας θα μπορούσε να αγωνιστεί, μια και δεν έχει την γερμανική υπηκοότητα, αφού πρόσφατα μετακόμισε οικογενειακώς εκεί. Έτσι το πιθανότερο ήταν να χάσει αυτή την μεγάλη διοργάνωση της Ευρώπης, αν και είχε δικαίωμα βάσει αγωνιστικών επιδόσεων να συμμετάσχει και έχει μάλιστα και ελπίδες διάκρισης.

Οι προσπάθειες του πατέρα του Άγγελου, με την σημαντική βοήθεια του Έλληνα Προξένου στο Αμβούργο Γιώργου Αρναούτη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας ΤΚD Θανάση Πραγαλού που τον γνώριζε από τις εθνικές μας ομάδες, ευτυχώς έφεραν αποτέλεσμα. Ο “γολγοθάς” αυτός των γραφειοκρατικών εμποδίων τελικά ξεπεράστηκε. Έτσι ο Κωνσταντίνος Αραμπατζής ρίχνεται στην “μάχη” του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ισπανίας και μάλιστα θα τον κοουτσάρει ο προπονητής του στον Πρόμαχο Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης (που είναι μάλιστα και αντιδήμαρχος στην πόλη του Βορείου Έβρου).

Το σίγουρο είναι ότι ο νεαρός Εβρίτης μπορεί να μην φοράει στο στήθος την ελληνική σημαία, αλλά θα έχει την Ελλάδα στην… ψυχή του και αυτήν, μαζί με την ιδιαίτερη πατρίδα του, θα εκπροσωπήσει επάξια στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ισπανίας…