Europa League: Ο Πασχαλάκης δέχθηκε 4 γκολ από την Τσέλσι αλλά ο ΠΑΟΚ έγινε… φαβορί για την πρόκριση

 

Τη συντριβή με 4-0 υπέστη ο ΠΑΟΚ στο Λονδίνο από την Τσέλσι στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, για την 5η αγωνιστική του Europa League. Η ελληνική ομάδα έμεινε από το 7′ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Χατσερίντι και αργά ή γρήγορα ήταν αναμενόμενο η βραδιά να μετατραπεί τελικά σε εφιάλτη.

Παρόλα αυτά, ο ΠΑΟΚ διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισης και για την ακρίβεια, είναι φαβορί πλέον για να περάσει στην επόμενη φάση. Αρκεί να κάνει το καθήκον του κερδίζοντας με οποιοδήποτε σκορ την Μπάτε Μπορίσοφ, την οποία είχε νικήσει εύκολα στη Λευκορωσία – και την ίδια στιγμή η Τσέλσι να νικήσει την Βίντι στην Ουγγαρία.

Σε αυτήν την περίπτωση, μετά την ήττα τον Ούγγρων από την Μπάτε στο Μπορίσοφ, θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία και σε αυτήν την τριπλή ισοβαθμία, ο ΠΑΟΚ θα ευνοείται και θα προκρίνεται. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως, όπως προαναφέρθηκε, να κερδίσει φυσικά ο ΠΑΟΚ και να χάσει η Βίντι από την Τσέλσι, πράγμα που δεν είναι απίθανο αν και οι άγγλοι θα είναι αδιάφοροι.

Στα του αγώνα, στο 27′ η αριθμητική υπεροχή της Τσέλσι καρπωφόρησε με τον Φάμπρεγκας να βρίσκει τον Πέδρο στην πλάτη της άμυνας, αυτός έκανε το τέλειο κοντρόλ, έστρωσε στον Ζιρού και ο Γάλλος έγραψε το 1-0, με σουτ στη γωνία του Πασχαλάκη. Η Τσέλσι συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να διατηρεί την καθολική υπεροχή και στο 37′ διπλασίασε τα γκολ της με τον Ζιρού και πάλι που με αστραπιαίο σουτ πέρασε την μπάλα μέσα από την κλειστή γωνία του Πασχαλάκη και ανέβασε στον δείκτη στο 2-0 για τους Λονδρέζους. Μάλιστα στο 29′ η Τσέλσι άγγιξε το τρίτο γκολ όταν δυνατό σουτ του Χόντσον Οντόι, τράνταξε το δοκάρι του Πασχαλάκη και έφυγε άουτ.

Με το σκορ αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να επιχειρεί με ευκαιριακές λύσεις να καλύψει τις αδυναμίες που δημιουργήθηκαν. Στο δεύτερο μέρος πέρασε εκτός ομάδας τον Πρίγιοβιτς που λόγω της ιδιομορφίας του αγώνα σπάνια έφτανε σε επαφή με την μπάλα και αντ’ αυτού πέρσε εντός τον Αιγύπτιο Ουάρντα που στο ξεκίνημα της επανάληψης με την τεχνική του δημιούργησε κάποια αναστάτωση στα μετόπισθεν της Τσέλσι.

Οι Αγγλοι στο 56′ έφτασαν κοντά σε τρίτο γκολ, με δυνατό γωνιακό σουτ του Λόφτους- Τσικ, αλλά με έγκαιρη επέμβαση ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ. Ομως στο 60′ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να αποσωβήσει το τρίτο γκολ όταν από λάθη στην αμυνα του ο Χόντσον Οντόϊ με σουτ στην κλειστή γωνία έγραψε το 3-0 απέναντι στον αδύναμο και ελλίπή ΠΑΟΚ. Στο 78′ ήρθε η σειρά του Μοράτα για το γκολ. Ο Ισπανός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα από σέντρα του Χόντσον Οντόϊ με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 4-0.

Η αγγλική ομάδα ήταν σαφώς υπέρτερη της ελληνικής και εκμεταλλευόμενη την αριθμητική της υπέροχή αξιοποίησε τα περισσότερα λάθη των Θεσσαλονικέων για να φτάσει τελικά στην εύκολη νίκη.