CEV Cup: Υγιεινός περίπατος για τον Ολυμπιακό επί της Σαχτιόρ πριν την άνοδο στην Θράκη

 

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού επικράτησε άνετα με 3-0 σετ της Σαχτιόρ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του CEV Cup, λιγότερα από δύο 24ωρα πριν αντιμετωπίσει τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη για το πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Πειραιά στον επαναληπτικό που είναι προγραμματισμένος για τις 5 Δεκεμβρίου θέλει να κατακτήσει δύο σετ προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ακόμη κι αν ηττηθεί με 3-0 ή 3-1 σετ τότε όλα θα κριθούν στο «χρυσό» σετ.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι στο φιλέ με 11 μπλοκ ενώ στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δε δέχτηκε άσσο, παρά το γεγονός ότι η υποδοχή του κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα (31% άριστες). Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ο πρώην του Εθνικού Γκάβιν Σμιτ με 17 πόντους, ενώ ο Μπέμε σημείωσε 14 έχοντας και πέντε μπλοκ. Για τους Λευκορώσους ο Τεβκούν ήταν πρώτος σκόρερ με 11 πόντους.

Τα σετ: 3-0 (25-16, 25-15, 25-22) σε 68′. Σε σχέση με τους Εβρίτες του Ολυμπιακού, ξεκίνησε στην αρχική εξάδα ο Ανδρέας Ανδρεάδης που κέρδισε 5 πόντους (2/7 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), ενώ αγωνίστηκε ως λίμπερο ο Άκης Δαρίδης και σε μερικές φάσεις πέρασε και ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, που κατά βάση κρατήθηκε στον πάγκο και ξεκουράστηκε. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο Παρασκευάς Τσέλιος.