Σφοδρή αντίδραση του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής για τον προωθούμενο αθλητικό Νόμο του υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη

 

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για τον προωθούμενο από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη νέο αθλητικό νόμο και στον χορό αυτών των αντιδράσεων μπαίνει δυναμικά και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου την περασμένη Δευτέρα και έχει τεθεί σε ηλεκτρονική διαβούλευση μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 3/12.

Ωστόσο το ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ πέρα από τις εμπεριστατωμένες παρατηρήσεις που θα καταθέσει στην διαβούλευση (οι οποίες ωστόσο δεν είναι προσβάσιμες στο κοινό, αφού τα σχόλια δεν είναι ανοιχτά), προχωρά και σε επίσημη συνέντευξη Τύπου για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του στο νομοσχέδιο, που όπως πιστεύουν στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής προχωρά μεταξύ άλλων στην απαξίωση των πανεπιστημιακών πτυχίων των γυμναστών και θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό.

Στο πλαίσιο της αντίθεσης τους και της προσπάθειας να ενημερώσουν τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και το κοινό, τα Τμήματα ΤΕΦΑΑ εξέδωσαν συλλογικό ψήφισμα ενάντια στο προς διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, στο οποίο αναπτύσσουν τους λόγους της εναντίωσής τους σε συγκεκριμένες διατάξεις του νέου “αθλητικού νομοσχεδίου”. Αναδεικνύονται με σημεία, οι “άδικες και αντεπιστημονικές” διατάξεις ενώ θίγονται και τα καίρια χτυπήματα που μπορεί να καταφέρει σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό το εν λόγω νομοσχέδιο εφόσον ψηφιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό η ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής συντασσόμενη με την επιστημονική κοινότητα του αθλητισμού ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί συνέντευξη Τύπου στο ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ για να εκφράσει δημόσια τις αντιρρήσεις της και να εξηγήσει άρθρο προς άρθρο τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό το σχέδιο νόμου, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή. Όπως ενημερώνεται το ThrakiSportS στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσει η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ καθηγήτρια Ελένη Δούδα και οι καθηγητές του ΔΠΘ Βαγγέλης Αλμπανίδης και Βασίλης Γούργουλης.