Βάζει λουκέτο το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής σε αντίδραση για τον νέο αθλητικό νόμο! Ετοιμάζεται και μεγάλη πορεία των φοιτητών του…

 

Την αναστολή του εκπαιδευτικού έργου μέχρι νεωτέρας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίδραση του προωθούμενου σχεδίου νόμου για τον αθλητισμό από τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται στην φάση της διαβούλευσης και αναμένεται σύντομα να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πέραν της αναστολής του εκπαιδευτικού έργου, η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε καθηγητές να προχωρήσουν σε ενημέρωση προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό, ήδη ως γνωστόν έχει ανακοινωθεί ότι το πρωί της Παρασκευής στις 11:00 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου από την κοσμήτορα και καθηγητές του τμήματος.

Η αναστολή του εκπαιδευτικού έργου είναι τουλάχιστον μέχρι την Δευτέρα, οπότε και αναμένεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης να έχει συνάντηση με τους κοσμήτορες των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της χώρας, προκειμένου να του εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.

Τέλος, σε μια παράλληλη κινητοποίηση, οι φοιτητές αποφάσισαν να διεξαχθεί πορεία διαμαρτυρίας την προσεχή Δευτέρα μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, η οποία διοργανώνεται από κοινού με τους καθηγητές τους. Ο ακριβής χρόνος της καθώς και ο τόπος συνάντησης αλλά και κατάληξης της πορείας θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες ώρες…