Την ενοχή για κακούργημα του Κομοτηναίου κατηγορούμενου του Koriopolis πρότεινε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου

 

Με την πρόταση της εισαγγελέως Ευδοκίας Πούλου για τους 26 κατηγορούμενους του Koriopolis συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η εφετειακή δίκη για το σκάνδαλο στημένων αγώνων.

Η Ευδοκία Πούλου πρότεινε την ενοχή 25 κατηγορουμένων και την αθώωση του πρώην προέδρου της Ηλιούπολης, Νίκου Χάλκου. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο κομοτηναίος επιχειρηματίας Γιώργος Διγώνης, για τον οποίο, σύμφωνα με το dikisports του Κυριάκου Θωμαΐδη προτάθηκε η ενοχή για το αδίκημα της διεξαγωγής αγώνων στοιχήματος, που είναι κακούργημα.

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας Πούλου πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου για δωροδοκία σε δύο αναμετρήσεις, την ενοχή των Γιώργου Μπάκου και Γιώργου Μποροβήλου για δωροδοκία σε δύο αναμετρήσεις και απόπειρα δωροδοκίας σε τρίτη, την ενοχή του Γιάννη Κομπότη για δωροδοκία σε μία αναμέτρηση και την ενοχή του Γιώργου Τσακογιάννη για δωροδοκία σε τέσσερις αναμετρήσεις και για κακουργηματική νομιμοποίηση εσόδων από παράνομο στοίχημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνια και 10 μήνες. Ο πρώην ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού είχε τιμωρηθεί σε φυλάκιση 30 μηνών με τριετή αναστολή. Τέλος, ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13/12.

Αναλυτικά η πρόταση της εισαγγελέως Ευδοκίας Πούλου όπως την αποκάλυψε το dikisports:

-Μπέος ένοχος για δωροδοκία στο Αστερας Τρίπολης – Πανσερραϊκός (πλημμέλημα) και Αστερας Τρίπολης – Ολυμπιακος Βόλου (πλημμέλημα).

-Τσακογιάννης ένοχος για εκβίαση, δωροδοκία και στοιχηματική απάτη στο Πόντιοι Κατερινης – Αετός Σκύδρας (πλημμέλημα), για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Λεβαδειακος (πλημμέλημα), για δωροδοκία στο Εθνικός Αστέρας – Ηλιούπολη (πλημμέλημα), για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Εθνικός Περαία (πλημμέλημα), για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα (ανάμεσα στις συναλλαγές και αυτή των 150.000 ευρώ με τον πρώην διαιτητή Γιάννη Σπαθα), οπλοκατοχή.

-Καρακούλιας ένοχος για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.

-Δημόπουλος ένοχος για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα.

-Ζαβαντίας ένοχος για δωροδοκία στο Απόλλων Καλαμαριάς – Αχιλλέας Τριανδρίας (πλημμέλημα), στο Διαγόρας – Ατρομητος (πλημμέλημα), στο Διαγόρας – Πιερικός (πλημμέλημα), για διεξαγωγή στοιχήματος (κακούργημα), για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

-Γεωργιτσάκος ένοχος για δωροδοκία στο Διαγόρας – Ατρόμητος (πλημμέλημα), για διεξαγωγή στοιχήματος (κακούργημα).

-Ντότσης ένοχος για διεξαγωγή στοιχήματος (κακούργημα), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

-Χάλκος αθώος λόγω αμφιβολιών.

-Νικολόπουλος ένοχος για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Λεβαδειακος (πλημμέλημα), στο Ηλιούπολη – Εθνικος Πειραιώς (πλημμέλημα).

-Παντέλης ένοχος για δωροδοκία στο Εθνικός Αστέρας – Ηλιουπολη (πλημμέλημα), στο Ηλιούπολη – Εθνικος Πειραιώς (πλημμέλημα).

-Κόμποτης ένοχος για δωροδοκία στο Ηλιούπολη – Λεβαδειακος (πλημμέλημα).

-Πουλόπουλος, Νταμπάσης, Ρουτζιέρης, Προβατίδης ένοχοι για δωροδοκία στο Διαγόρας – Ατρόμητος (πλημμέλημα), αθώοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

-Μπάκος-Μποροβήλος ένοχοι για δωροδοκία στο Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (πλημμέλημα), στο Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (πλημμέλημα) και απόπειρα δωροδοκίας στο Αστέρας Τρίπολης – Καβαλα.

-Ναυρινιάδης ένοχος για δωροδοκία στο Πόντιοι – Αετός Σκύδρας (πλημμέλημα) και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

-Δήμου ένοχος για δωροδοκία στο Διαγόρας – Πιερικός (πλημμέλημα)

-Σιδηρόπουλος ένοχος για δωροδοκία στο Δόξα Δραμας – Εθνικός Πειραιά (πλημμέλημα), Γιάννινα – Διαγορας (πλημμέλημα), διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα (κακούργημα).

-Τζιβελέκης ένοχος για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα).

-Βυθοπούλου ένοχη για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα).

-Τσεκερίδης ένοχος για δωροδοκία στο Διαγόρας – Ατρόμητος, στο Δόξα -Εθνικός και στο Γιάννινα – Διαγόρας, για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα).

-Διγώνης-Γαλέος ένοχοι για διεξαγωγή αγώνων στοιχήματος (κακούργημα).