CEV Cup: Απουσία Τζούριτς ηττήθηκε στην Πολωνία και θα ψάξει πρόκριση στο χρυσό σετ ο ΠΑΟΚ

 

Ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε από την Θεσσαλονίκη στη Πολωνία για να αντιμετωπίσει την Ολστιν στον πρώτο αγώνα για την φάση των 32 του CEV Cup χωρίς τον αρχηγό του Δημήτρη Τζούριτς, που ως γνωστόν έχει τραυματιστεί. Η απουσία του ήταν έμφανής και η ελληνική ομάδα ηττήθηκε με 3-1 σετ.

Πλέον, μετά από την καθαρή νίκη που τους δίνει και το προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του CEV Cup, ο ΠΑΟΚ θα πρεπει να ψάξει στην ρεβάνς που είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη τη νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ προκειμένου να παίξει για την πρόκριση στο «χρυσό» σετ. Σε αντίθεση περίπτωση, αν οι Πολωνοί πάρουν δύο σετ στη Θεσσαλονίκη παίρνουν εκείνοι την πρόκριση.

Ο Μάρκεζ που αγωνίστηκε στη θέση του διαγωνίου αντί του Τζούριτς σημείωσε 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Σημαντικές βοήθειες για τον ΠΑΟΚ έδωσε και ο Τακουρίδης με 11 πόντους, έχοντας 3 από μπλοκ, ενώ 14 πόντους πρόσθεσε ο Γκόρτσανιουκ (12/27 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 52% υπ. – 16% άριστες). Ωστόσο η υποδοχή των Θεσσαλονικέων είχε θέματα,με τον Ορεστιαδίτη Δημήτρη Κωνσταντινίδη να ξεκινά ως βασικό λιμπερο (44% υπ. – 12% άριστες),

Τα σετ 3-1 (25-23, 27-29, 25-23, 25-18). Για τον ΠΑΟΚ πριν τον επαναληπτικό ακολουθεί το κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κηφισιά το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα.