Πρόγραμμα άθλησης έπειτα από πολλά χρόνια για τους κρατούμενους στις Φυλακές Κομοτηνής

 

“Άθληση για όλους”, προτείνει ο Δήμος Κομοτηνής, δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), η οποία ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη του προγράμματος “Άθληση για όλους” για την περίοδο 2018-19.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, ανάλογα με το τμήμα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους γυμναστές. Θα λειτουργήσουν πάσης φύσεως τμήματα, για άτομα κάθε ηλικίας και σωματικής διάπλασης, ενώ η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου, μέσα από την συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87,5fm καλεί τον κόσμο να επικοινωνήσει στο γραφείο μαζικού αθλητισμού Δήμου Κομοτηνής 2531036783.

Άξιο αναφοράς φέτος, όπως διαμηνύει η πρόεδρος, είναι πως λειτουργεί και ένα πρόγραμμα άθλησης για τους κρατούμενους στο Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής.

“Είμαστε σε μια περίοδο πολύ γεμάτη, με πολύ δουλειά και προετοιμασία”, λέει η κα Λιβεριάδου, λέγοντας “την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε τις συμβάσεις με τους συναδέλφους φυσικής αγωγής και ξεκινήσαμε. Φέτος είναι το ίδιο με πέρσι, διότι έχουμε 13 γυμναστές. Οπότε απλά φέτος κάναμε ένα αίτημα να μπορέσουμε να βάλουμε έναν γυμναστή στις φυλακές. Πριν από μερικά χρόνια ξανακάναμε ένα πρόγραμμα. Εμείς το στείλαμε όταν κάναμε τον προγραμματισμό μας στην γενική γραμματεία, εγκρίθηκε και ήδη έχουμε συνάδελφο που θα πηγαίνει να κάνει το πρόγραμμά τους μέσα στις φυλακές”.

Η κα Λιβεριάδου λέει πως τα προγράμματα έχουν ήδη ξεκινήσει και ο κόσμος τα γνωρίζει, τα εμπιστεύεται και γενικά έχουν κερδίσει το στοίχημα. “Υπάρχουν προγράμματα για όλους”, συμπληρώνει η πρόεδρος, λέγοντας σχηματικά “υπάρχουν προγράμματα και για ΑμεΑ και για κολύμβηση και για την τρίτη ηλικία, για όλους”.