Ο Τσακαλώτος αναφέρθηκε ξανά στη Βουλή στις πάσες του Μουστακίδη και τις συνέκρινε με τις ασίστ του Τζον Στόκτον!!!

 

Μία ακόμη ομιλία που θα μείνει στην… ιστορία έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος την Τρίτη στη Βουλή, καθώς επανέφερε τη “διάσημη” σαρανταποδαρούσα του, ενώ έκανε επίσης αθλητικές αναφορές με τον Τζον Στόκτον και τον Σάκη Μουστακίδη.

Στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνηση επιτιθέμενος στην Νέα Δημοκρατία, την οποία κατηγόρησε πως τοποθετεί χαμηλά τον πήχη με αποτέλεσμα να τον υπερπηδά ακόμα και μια φυματική σαρανταποδαρούσα.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήματα που του έθεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως πήρε τις καλύτερες ασίστ. Παραλλήλισε μάλιστα τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρώην παίκτη του NBA Τζον Στόκτον που ακόμα και σήμερα κατέχει το ρεκόρ ασίστ στο NBA.

Μάλιστα, θυμήθηκε παλιότερη τοποθέτησή του στη Βουλή, όταν είχε παρομοιάσει άλλον βουλευτή της αντιπολίτευσης με τον προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο βόλεϊ Σάκη Μουστακίδη, αναφέροντας ότι του έκανε την καλύτερη πάσα όπως ο παλαίμαχος άσσος έκανε στον Ολυμπιακό.

Ωστόσο επειδή ο Τσακαλώτος δεν ήθελε να μεροληπτήσει υπέρ του βόλεϊ, για αυτό προτίμησε αυτή τη φορά το μπάσκετ, κάνοντας όμως εμμέσως πλην σαφώς και σύγκριση ανάμεσα σε Σάκη Μουστακίδη και Τζον Στόκτον για τις πάσες του πρώτου και ασίστ του δεύτερου, που είχαν όμως ίδια αποτελέσματα: εξαιρετικά καρφώματα από τους συμπαίκτες τους.