ΕΠΣ Θράκης: Κανονικά οι αγώνες του Κυπέλλου παρά τις εκτεταμένες πλημμύρες στη Ροδόπη

Στα όρια του βρίσκεται ο ποταμός Τραύος με το νερό να υπερχειλίζει σε πολλά σημεία και να βρίσκει διέξοδο προς καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

«Η εικόνα σήμερα στη Ροδόπη, μετά την χθεσινή νεροποντή, έδειξε το μέγεθος του προβλήματος σε γνωστά σημεία που πλημμυρίζουν εδώ και δεκαετίες, αλλά καμία καίρια παρέμβαση δεν έχει γίνει για να αποσοβηθούν αυτά τα φαινόμενα», σχολιάζει η εφημερίδα “Χρόνος”.

“Ευτυχώς η βροχή σταμάτησε” μας λένε κάτοικοι στην Νέα Καλλίστη και δείχνουν τα πλημμυρισμένα χωράφια. Η διάβαση που διέρχεται μέσα από τον ποταμό Τραύο έκλεισε και το νερό από εκεί βρήκε διέξοδο στα χωράφια που βρίσκονται ανάμεσα σε Νέα Καλλίστη και Σάλπη. Στην επαρχιακή οδό προς Σάλπη το νερό έχει ήδη περάσει πάνω από τον δρόμο με τους κατοίκους της περιοχής να προβλέπουν ότι αυτό θα φτάσει μέχρι το παραλίμνιο πλημμυρίζοντας χιλιάδες εκτάσεις.

Η ίδια εικόνα και στη μονή Παναγίας Φανερωμένης στην Αίγειρο. Το αντιπλημμυρικό έργο που εκτελέστηκε πρόσφατα δεν κατάφερε να αποσοβήσει πλήρως τα πλημμυρικά φαινόμενα. Από χθες το βράδυ τα νερά μπήκαν και στο χώρο της μονής και μόνο σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας η κατάσταση κάπως εξομαλύνθηκε.

Οι εκτάσεις γύρω από τη μονή παραμένουν πλημμυρισμένες. Όμως η στάθμη στον ποταμό Τραύο εξακολουθεί να παραμένει ψηλά και σε περίπτωση που κατέβουν κι άλλα νερά υπάρχει πιθανότητα να προκληθούν μεγαλύτερα πλημμυρικά φαινόμενα.

«Στον Τραύο πρόσφατα εκτελέστηκαν κάποιες εργασίες κοπής δένδρων από την κοίτη, όμως το γεγονός ότι δεν έχει καθαριστεί η κοίτη εδώ και πολλά χρόνια έχει σαν συνέπεια το ποτάμι να δίνει πλημμύρες μετά από έντονες βροχές όπως η χθεσινή. Ο χειμώνας ακόμα δεν ξεκίνησε μας λένε προβληματισμένοι άνθρωποι της περιοχής και ζητούν παρεμβάσεις άμεσα και όχι λόγια», σχολιάζει ο “Χρόνος”.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΠΣ Θράκης, παρά την έντονη βροχόπτωση την Τρίτη και την χαλαζόπτωση που παρατηρήθηκε το πρωί, οι τέσσερις αγώνες του Κυπέλλου θα διεξαχθούν κανονικά. Οι ομάδες οφείλουν κανονικά να προσέλθουν στο γήπεδο και περίπτωση αναβολής θα υπάρξει μόνο με απόφαση του εκάστοτε διαιτητή.