Ο πρώην σέντερ του ΓΑΣ Κομοτηνή που συμμετέχει στην εκπληκτική πορεία του Περιστερίου στην κορυφή της Basket League

 

Ο Αποστόλης Σάκαρης, παλιός σέντερ του ΓΑΣ Κομοτηνή και απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ αποτελεί μέλος του ιατρικού επιτελείου του Περιστερίου, της ευχάριστης έκπληξης της φετινής Basket League που μετά τις επτά πρώτες αγωνιστικές βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, πάνω ακόμα και από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

 width=«Ουσιαστικά, αν μας έλεγε κάποιος τον Αύγουστο με την έναρξη της προετοιμασίας πως θα είχαμε μετά από 6 αγωνιστικές ισάριθμες νίκες, κανείς δεν θα το πίστευε. Παιχνίδι με το παιχνίδι όμως βλέπουμε πως έρχονται τα θετικά αποτελέσματα», σχολίασε την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στην εκπομπή “Block Out” του Βασίλη Στοάκη, που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 11:00 στη συχνότητα του Ραδιοφώνου του Παρατηρητή.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Περιστερίου; «Το μεγάλο πλεονέκτημα του Περιστερίου είναι το γεγονός πως οι παράγοντες του προέρχονται από τον χώρο του μπάσκετ, έχουν παίξει μπάσκετ πολλά χρόνια και γνωρίζουν καλά το άθλημα τόσο ως παίχτες όσο και ως παράγοντες. Οπότε γνωρίζουν το άθλημα, έχουν άποψη για το μπάσκετ και αυτό βοηθά πολύ σε σχέση με αυτούς που απλά βάζουν τα χρήματα!».

Ο ίδος ο Αποστολης Σακαρης πιστεύει ότι «Το Περιστέρι δεν έχει ταβάνι αυτήν την στιγμή!». Και προσθέτει: «Πρωταρχικός στόχος είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία. Μόλις πιάσουμε τις νίκες που θα μας εξασφαλίσουν την παραμονή τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μεγαλύτερους στόχους! Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως τον αρχικό μας στόχο».

Σε σχέση με τον Αργύρη Πεδουλάκη αναφέρει: «Ο κόουτς Πεδουλάκης έχει χρόνια εμπειρία, μας καθοδηγεί όλο το επιτελείο, κάνει φοβερό Coaching είναι πολύ καλός με απίστευτη εμπειρία και με τον σωστό τρόπο μας καθοδηγεί».

Πως είναι για τον ίδιο να συνεργάζεται με επαγγελματίες αθλητές; «Εντάξει δεν είναι εύκολο αλλά είναι μία άψογη εμπειρία. Είναι άριστοι χαρακτήρες και δεν δημιουργούν το παραμικρό πρόβλημα! Στην αρχή είναι λίγο περίεργο που προπονείς επαγγελματίες αθλητές αλλά στη συνέχεια έρχεσαι πιο κοντά με τους αθλητές μέσα από την καθημερινότητα και αποκτάς φιλική σχέση, τρίβεσαι και είναι πολύ ωραία!».

Όσο για τις αναμνήσεις από τα φοιτητικά χρόνια στην Θράκη; Αποκαλύπτει ότι αυτά… συνεχίζονται. «Η Κομοτηνή μου έχει αφήσει φοβερές αναμνήσεις! Πέρασα πολύ ωραία χρόνια! Δεν την έχω αποχωριστεί τελείως, γιατί συνεχίζω το μεταπτυχιακό μου στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, παίρνω μία μικρή δόση Κομοτηνής (γελώντας), βλέπω φιλικά πρόσωπα! Μακάρι να μπορούσα να κάτσω περισσότερο αλλά δεν γίνεται!»

Όσο για την απάντησή του στο ερώτημα «τι είναι αυτό που λείπει από την Κομοτηνή και δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω»; Με δεδομένη πλέον και την γνώση της Αθήνας, η απάντησή του είναι αποκαλυπτική: «Σίγουρα η Αθήνα υπερτερεί σε θέμα οργάνωσης! Δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, κάθε λεπτομέρεια παίζει ρόλο και δεν περνάει απαρατήρητη. Υπάρχουν άνθρωποι με οικονομική επιφάνεια και στηρίζουν! Σίγουρα δεν φτάνει ένας μόνο άνθρωπος, ειδικά σε μία επαρχιακή πόλη! Χρειάζεται συσπείρωση και ομαδική δουλειά αλλά και υπομονή! Μην ξεχνάμε πως το Περιστέρι πέρασε μία αγωνιστική κοιλιά, έπεσε Α2, στη συνέχεια Β΄ Εθνική και τώρα ξαναπήρε τον δρόμο των επιτυχιών».

Στη φωτογραφία το ιατρικό τιμ του Περιστερίου με τον Αποστόλη Σακαρη να εικονίζεται στην πίσω σειρά αριστερά…