Τρόμος στον αέρα για δεκάδες Θρακιώτες σε πτήση της Aegean από την Αθήνα

Φόβος και ταλαιπωρία είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν όσα βίωσαν οι επιβάτες της απογευματινής πτήσης της Aegean από Αθήνα για Καβάλα (πτήση 154).

Το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο, και δεν κατάφερε να προσγειωθεί στη Χρυσούπολη και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα. Η αεροπορική εταιρία ανέφερε πως η αιτία για την αδυναμία προσέγγισης του διαδρόμου προσγείωσης στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» ήταν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή και πιο συγκεκριμένα ο ισχυρός αέρας και η βροχή.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ελευθέριος Βενιζέλος στις; 18: 40 κι επρόκειτο να προσγειωθεί στη Χρυσούπολη στις 19:40, κάτι το οποίο τελικά δεν κατέστη εφικτό.

Λίγο μετά τις 20:30 το ελικοφόρο αεροσκάφος που ήταν γεμάτο με επιβάτες προσγειώθηκε εκεί από όπου είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του.

Αξίζει να αναφερθεί πως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών ακυρώθηκε και η τακτική βραδινή πτήση της Aegean από Καβάλα προς Αθήνα. Ακόμη υπογραμμίζεται πως άγνωστο παρέμενε μέχρι πρότινος το πώς θα επέστρεφαν οι επιβάτες στην Καβάλα καθώς και το γιατί οι κυβερνήτες του αεροσκάφους δεν επέλεξαν να προσγειωθούν σε κάποιο από τα κοντινά στην Καβάλα αεροδρόμια όπως της Θεσσαλονίκης ή της Αλεξανδρούπολης αλλά επέστρεψαν στην Αθήνα.

Πηγή: https://www.makthes.gr/ και http://kavalanews.gr/