Παίζουν δυνατά τα Πηγάδια για την έδρα της Εθνικής! Έρχεται εντός της εβδομάδας στην Ξάνθη επιτροπή της ΕΠΟ για έλεγχο

 

Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που έχει επιφορτιστεί με το θέμα της έδρας που θα δηλώσει η Εθνική Ανδρών στην επικείμενη διοργάνωση των προκριματικών του Euro 2020 πρόκειται να καταφθάσει ενδεχομένως ακόμα και εντός της εβδομάδας στην Ξάνθη, προκειμένου να ελέγξει το γήπεδο.

Στόχος της επιτροπής είναι να δει απο κοντά τις εγκαταστάσεις και έχοντας από κοντά το εγχειρίδιο της UEFA με τις μίνιμουμ προϋποθέσεις που πρέπει να έχουν τα γήπεδα, να διευκρινίσει ποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν και αν αυτές μπορούν να γίνουν άμεσα, να κρίνει αν μπορεί να δηλωθεί έστω σαν αναπληρωματική έδρα της Εθνικής.

Η ίδια αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις και στα άλλα υποψήφια γήπεδα. Την Τούμπα στη Θεσσαλονίκη, το Παγκρήτιο στο Ηράκλειο και το AEL FC Arena της Λάρισας. Όπως αναφέρουν αθηναϊκά δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών, σε αυτήν την short list έχουν περιοριστεί στην Ομοσπονδία καθώς αποκλείστηκε εντελώς το ενδεχόμενο της Αττικής κατά την μεσημβρινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Τόσο το sdna όσο και το gazzetta συμφωνούν στα ρεπορτάζ τους ότι είναι οριστική η απόφαση για αποχώρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την Αθήνα και το ΟΑΚΑ. Παράλληλα, αναφέρουν πλέον ότι πρώτο φαβορί για γήπεδο είναι η Τούμπα και δεύτερο το Παγκρήτιο, μάλλον ως αναπληρωματικό, με την διευκρίνιση ότι πρέπει να γίνουν βελτιωτικά έργα.

Σε σχέση με Λάρισα και Ξάνθη τονίζουν ότι «έχουν το μεγάλο μειονέκτημα ότι βρίσκονται σε πόλεις χωρίς αεροδρόμιο και φαντάζει δύσκολο να δώσει εκεί παιχνίδια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα» και προσθέτουν ότι «η τελική απόφαση θα επικυρωθεί στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ».

Υπενθυμίζεται ότι την πιθανότητα της Ξάνθης την είχε αποκλείσει ανώτατη πηγή της ΕΠΟ μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ThrakiSportS, εξηγώντας ότι δυστυχώς το στάδιο των Πηγαδίων δεν πληρεί όλες τις προδιαγραφές που θέτει η ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο το γεγονός ότι έρχεται στην Ξάνθη ειδική επιτροπή της ΕΠΟ, δείχνει ότι προφανώς δεν έχει αποκλειστεί η θρακιώτικη υποψηφιότητά εξ ορισμού. Αντιθέτως, παρά τα αθηναϊκά δημοσιεύματα, παίζει δυνατά…