Γ’ Εθνική: Δάμασε τα Σερραϊκά «λιοντάρια» ο Ορφέας Ξάνθης και πάτησε τριάδα

 

Την τρίτη του εντός εδρας νίκη στο γήπεδο του ΑΟΞ και την πρώτη του μετά από τρεις αγώνες πήρε ο Ορφέας Ξάνθης με 1-0 επί του φαντάσματος του Πανσερραϊκού που μετρά πέντε ήττες σε έξι αγώνες με τις εξελίξεις να τρέχουν για τα λιοντάρια των Σερρών.

Οι Σερραίοι σε ένα μέτριο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι στο πρώτο τέταρτο, αφού στο ίδιο γήπεδο επικράτησαν προ μηνός του Άρη Αβάτου. Ωστόσο μέχρι εκεί αφού δεν απείλησαν τον Ρούφο, σε αντίθεση με τους Ξανθιώτες που είχαν ένα σουτ με τον Κώστα Ξαντινίδη και σκόραραν στην εκπνοή του ημιχρόνου με την υπέροχη προσπάθεια του Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού που ανενόχλητος έκανε ωραία προσπάθεια και αφού περασε αρκετούς αμυντικούς νίκησε τον νεαρό Στεφανίδη κανοντας το 1-0.

Στο β’ ημίχρονο θα περίμενε κάποιος τον Πανσερραϊκό να μπαίνει δυνατά με σκοπό την ισοφάριση όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε με τον Ορφέα να απειλεί για το 2-0 με τον Στεφανίδη να να επεμβαίει συνολικά τρεις φορές και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Πάντως οι Σερραιοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του αγώνα, αλλά ο Ρούφος επενέβη έγκαιρα προ του Πούφλη που δεν έδωσε στον αμαρκάριστο Βουδουρίδη δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακας να βγει και να μαζέψει.

Έτσι ο Ορφεας πέρασε πάλι στην τρίτη θεση μαζί με τον Αετό Ορφανού με 17 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Νέστο Χρυσούπολης του πρώην παίκτη του Κυριάκου Κετσιεμενίδη, ενώ ο Πανσερραϊκός πιθανότατα με νέο προπονητή στον πάγκο του αντί του Σάκη Αναστασιάδη υποδέχεται το Κόσμιο.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Εβρίτες Σιδηρόπουλος, Διαμαντής και Τερζόπουλος.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μπουνταγκίδης, Μαυρόπουλος, Τορομανίδης, Χιντ Ιμέρ (78′ Λαζαρίδης), Ξαντινίδης (83′ Β. Καραγκιόζης), Χαληλ Ιμπράμ Τανζού (92′ Βουλγαρίδης), Πασχαλάκης (90′ Ζιγκολάρι).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Αναστασιάδης): Στεφανίδης, Κονταξής, Αποστολόπουλος, Καστριτσέας (71′ Βαρδακώστας), Κούτλας, Αναστασόπουλος, Παπαδόπουλος, Ζιώγας (78′ Βουδουρίδης), Παπαβασιλείου (46′ Πούφλης), Πέτρου (88′ Μακούσης), Ομπόσου.