Super League: Ο Πρίγιοβιτς έσπασε την «κατάρα» με την Ξάνθη και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στη νίκη

 

Η Ξάνθη επέστρεψε στην ενεργό δράση της Superleague, μετά την διακοπή των εθνικών, γνωρίζοντας την ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0. Ένας ΠΑΟΚ ο οποίος έπαιξε για 20 λεπτά ποδόσφαιρο αποτελεσματικό, και κατάφερε να σκοράρει δύο φορές. Μάλιστα το δεύτερο γκολ ήρθε από αμφισβητούμενο φάουλ του Μπαξεβανίδη στο Λημνιό λίγο έξω από την περιοχή.

Πιο πριν είχε καταφέρει για 45 λεπτά να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Ζίβκοβιτς αλλά ο Πρίγιοβιτς, που απέναντι στην Ξάνθη δεν είχε καταφέρει ποτέ να σκοράρει, κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Παρά την ήττα η Ξάνθη έπεσε μόνο μία θέση στην βαθμολογία, καθώς η ΑΕΚ η οποία αντιμετώπιζε νωρίτερα τον Παναιτωλικό εκτός έδρας ηττήθηκε με 2-1. Έτσι πλέον η Ξάνθη βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος με 18 βαθμούς καθώς την ξεπέρασε ο Παναθηναϊκός αλλά στην υπόθεση Ευρώπη ο Παναθηναϊκός είναι σαν να μην υπάρχει, αφού έχει τιμωρία.

Πάντως η συνέχεια του πρωταθλήματος διαγράφεται άκρως σημαντική και δύσκολη για την Ξανθη που έκανε το τέλειο ματς για 45 λεπτά. Κάθε αναμέτρηση ωστόσο διαρκεί 90 λεπτά και προφανώς αυτό δεν αρκούσε. Στο πρώτο μέρος κατάφερε να εγκλωβίσει τον Πρίγιοβιτς (εκτός από μία μεμονωμένη στιγμή), να κλείσει τους διαδρόμους στους Πέλκα, Λημνιό και Μπίσεσβαρ.

Κατόρθωσε, μάλιστα, να απειλήσει στο 29ο λεπτό. Ήταν η υπέροχη σέντρα από τα αριστερά, ακολούθησε η σκαστή κεφαλιά του Ντουρίσκοβιτς στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Πασχαλάκης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Οι Θρακιώτες πελάγωσαν μετά το γρήγορο γκολ του Σέρβου φορ του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση κάποιου καλού αποτελέσματος στο γκολ του Μαουρίσιο 2-0. Πλήρης κατάρρευση στο δεύτερο ημίχρονο για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς αλλά τα σημαντικά είναι αυτά που ακολουθούν.

Διαιτητής του αγώνα ο Αθανάσιος Σέζος με βοηθούς τους Νίκο Σάββα και Αντώνη Σινιοράκη.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (58′ λ. τρ. Τόσκα), Κρέσπο, Κίτσιου (46′ Βιεϊρίνια), Κάνιας, Μαουρίσιο (75′ Βέρνμπλουμ), Πέλκας, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Κασάδο, Μπαξεβανίδης, Καντά (56′ Σαρπόνγκ), Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (83′ Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Γέντρισεκ, Κάστρο (69′ Μπρίτο).
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ