Στην Αλεξανδρούπολη μία από τις οκτώ στάσεις του FINA Artistic Swimming World Series 2019!!!

 

Τη διεξαγωγή του ενός από τα οκτώ μίτινγκ του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συγχρονισμένης Κολύμβησης για το 2019 (FINA Artistic Swimming World Series 2019) εξασφάλισε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι.

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί τον Απρίλιο του 2019 στο νέο κλειστό κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» και θα είναι η μεγαλύτερη που θα έχει φιλοξενήσει το Δημοτικό Κολυμβητήριο από το 2013, οπότε και παραδόθηκε προς χρήση στο κοινό.

Το FINA Artistic Swimming World Series αποτελεί διοργάνωση που φιιλοξενείται Κάθε χρόνο σε οκτώ πόλεις του κόσμου. Οι υπόλοιπες πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες (και στις οποίες συγκαταλέγεται πλέον και η Αλεξανδρούπολη) είναι το Παρίσι από την Γαλλία, η Βαρκελώνη από την Ισπανία, το Τόκιο από την Ιαπωνία, το Κεμπέκ του Καναδά, το Καζάν της Ρωσίας, το Γκρίνσμπορο των ΗΠΑ και μία πόλη από την Κίνα η οποία δεν έχει ακόμη ορισθεί.

Η φιλοξενία της διοργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη κλείδωσε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Γιάννης Βαταμίδης με την Αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) Μαρία Θηβαίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Μαρία Παρασκευοπούλου, Έφορος Συγχρονισμένης Κολύμβησης και η Χριστίνα Ρουσσίδου, μέλος του Δ.Σ. Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα για τον ερχομό της διοργάνωσης στην πρωτεύουσα του Έβρου, όπως άλλωστε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Βαταμίδης.

Όπως αναφέρει και στο σχετικό δελτίο Τύπου ο δήμος Αλεξανδρούπολης, το “FINA Artistic Swimming World Series″ αποτελεί κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον χώρο του υγρού στίβου συγκεντρώνοντας τεράστιο παγκόσμιο ενδιαφέρον.

«Η διεξαγωγή της διοργάνωσης στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία καθώς θα φιλοξενηθούν περισσότερες από 400 αθλήτριες ενώ παράλληλα η παρουσίαση της διοργάνωσης μέσω live streaming από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA) θα προβάλλει την Αλεξανδρούπολη και των διεθνών προδιαγραφών κολυμβητήριό μας σε όλο τον κόσμο», επισημαίνει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Η κεντρική φωτογραφία προέρχεται από το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης Κολύμβησης που είχε φιλοξενηθεί το 2014, γεμίζοντας το κλειστό κολυμβητήριο. Στην κάτω φωτογραφία ο δήμαρχος Λαμπάκης και ο αντιδήμαρχος Βαταμίδης πλαισιωμένοι από τις κυρίες της ΚΟΕ, κατά την συνάντηση στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

 width=