Έσταζε το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» την ώρα του Εθνικός-Ηρακλής παρά τις εργασίες μόνωσης που έγιναν

Νικητής έφυγε από το κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ο Εθνικός Αλεξανδρουπόλης το βράδυ της Τετάρτης, αφού επικράτησε με 3-2 του Ηρακλή.

Οι παίκτες όμως πέραν της αντίπαλης ομάδας ήρθαν αντιμέτωποι και με τα καιρικά φαινόμενα, αφού την ώρα διεξαγωγής του αγώνα στην Αλεξανδρούπολη έβρεχε δυνατά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαρροές στο παρκέ του «γηρασμένου» «Μ.Παρασκευόπουλος», σχολιάζει το e-evros.

Το πρόβλημα ήταν περισσότερο εμφανές στο τέλος του αγώνα όταν και δυνάμωσε η βροχή, παρά το ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί εργασίες μόνωσης.

«Από την αρχή της εβδομάδας κάναμε εργασίες στην οροφή, εφαρμόζοντας μονωτικό υλικό. Το πρόβλημα περιορίστηκε, όμως η στέγη είναι κατασκευής 1975. Τα τελευταία 3 χρόνια έχουν γίνει παρεμβάσεις διαφόρων τύπων με μονωτικό υλικό, όμως εξαιτίας των αλλαγών στη θερμοκρασία τα πάνελ διαστέλλονται και συστέλλονται και χρειάζονται αντικατάσταση», δηλώνει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού.

Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση της οροφής του κλειστού γυμναστηρίου, αυτή εντάσσεται στην πρόταση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υ.ΜΕ.ΠΕ.ΡΑ.Α.» που έχει κατατεθεί από τη Δημοτική Αρχή και βρίσκεται στη φάση της αξιολόγησης.

«Θέλοντας να δώσουμε οριστική λύση καταθέσαμε την πρόταση που είναι της τάξης του 1.380.000 εκ.€, εκ των οποίων 300.000 € αφορούν την αντικατάσταση της οροφής. Περιλαμβάνει επίσης τοποθέτηση 3 αντλιών θερμότητας, αλλαγή των κουφωμάτων και τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στην οροφή ώστε το κτήριο να καταστεί ενεργειακά αυτόνομο», επισημαίνει ο Γιάννης Βαταμίδης.

Ο Αντιδήμαρχος δηλώνει αισιόδοξος για την ένταξη του Δήμου στο Πρόγραμμα, και εφόσον όλα πάνε καλά, η στέγη του κλειστού θα αντικατασταθεί το καλοκαίρι του 2019.

Τι θα γίνει όμως εάν δεν εγκριθεί η πρόταση της Δημοτικής Αρχής; «Σε αυτήν την περίπτωση θα αντικαταστήσουμε τη στέγη με εργολαβία ώστε από την νέα σεζόν να είμαστε έτοιμοι», καταλήγει ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του e-evros.